Norbrygg med egen podkast

Podkast egner seg ypperlig i kombinasjon med hjemmebrygging og nå er det kommet en podkast som handler om nettopp hjemmebrygging.

Norbrygg med egen podkast

Hjemmebrygging har i flere år vært den raskest økende hobbyen i Norge, og skal vi tro Aftenposten er det nå over 50 000 hjemmebryggere rundt om i landet.  Organisasjonen for hjemmebryggere, Norbrygg, er ikke fullt så stor, men nærmer seg 5000 medlemmer. Norbrygg har eksistert i 20 år og har nå funnet at tiden er inne for en egen podcast.  Denne har fått navnet Norkast.

Det er Rolv Bergesen, mannen bak ølpodcasten Vestkast, som lager Norkast.  «Jeg ble bedt om å være med i Norbryggs mediegruppe, og da var det jo naturlig å foreslå en egen Norbryggpodcast» forteller Rolv.  «Men det betyr ikke at jeg legger ned Vestkast» fortsetter han, «Norkast er en hjemmebryggerpodcast, og skal primært formidle stoff relatert til hjemmebrygging.  Vestkast fortsetter som ølpodcast og retter seg mot ølnerder, hjemmebryggere og andre som er interessert i øl.»

Foreløpig har Norkast kommet ut med to epsioder. Episode 1 er et intervju med øl-legenden Jamil Zainiasjeff, som nå driver Heretic Brewing.  Han er nok mest kjent blant ølinteresserte for boken «Brewing Classic Styles».  Episode 2 er fra Hjemmebryggerhelgen, som Norbrygg arrangerte i Trondheim 21. og 22. april. Her dukker enda en øl-legende opp: John Palmer.  Både hobbybryggere og proffer har vel lest «How to Brew», som er  det nærmeste man kommer en bryggebibel.

«Etter disse to episodene skal vi settes oss ned med Norbryggstyret, evaluere og stake ut veien vi skal gå videre med Norkast.  Det mangler ihvertfall ikke på ideer og stoff til hjemmebryggerpodcaster!» sier han som bloggen Godt i Glasset omtaler som Bergens ukronete podcastkonge.

De to omtalte episoden kan høres her.

Skriv en kommentar