Lindheim Ølkompani til Belgia

Lindheim Ølkompani er et bryggeri som ikke følger strømen, men selge øl til Belgia?

Lindheim Ølkompani til Belgia

Bildet er hentet fra Lindheim Ølkompanis Facebookside


Da vi fikk høre at Lindheim Ølkompani skulle dra til Belgia for å selge surøl begynte vi å lure på om de hadde blitt vel kreative. I stedet for å lure videre tok vi rett og slett en prat med sjefen sjøl: Ingeborg Lindheim.

Hva er det dere har funnet på nå?

Vi har siden 2015 hatt et godt vennskap med Gert Christiaens som driver Oud Beersel og hans familie. I fjor da de var på ferie her ble vi enige om å lage en blend av 100 % spontangjæret øl. 50 / 50 fra Norge og Belgia.

Men blir ikke dette omtrent det samme som å selge sand til Sahara? Belgia er tross alt verdens ledende surølland og det uten sidestykke.

Dette er ikke for å få noe betydelig salg til Belgia. Det er rett og slett et koselig samarbeid mellom to bryggerier. Gert sendte opp 1000 liter geuze fra 2015 og vi blandet det med 1000 l av vårt coolshipøl fra 2014 og 2015. Dette har også gitt navn til den nye serien, som vi tapper på champagneflasker: Friendship Serie. Dette er en form for underserie av Farmer’s Reseve, som er fellesbetegnelsen på ølet vi slipper på champagneflasker.
Vi slipper flere samarbeid i samme i Friendship-serien utover våren. Alt er i begrenset opplag, lagret og syrnet på eikefat i opptil et år.

Hvem er disse samarbeidene med?

Crooked Stave, Del Ducato og Pohjala

Hvor blir det mulig å få tak i dette ølet?

I bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Fifty Fifty fra mai, mens Flower Hunters og Wild & Mild kommer i juli, men de er allerede tilgjengelige gjennom de vanlige kanalene ifor HoReCa markedet.

Det ryktes at dere også skal være til stede på Toer de Geuze?

Ja, vi er et av 6 bryggerier som har gjort et samarbeid med Gert. Lervig og New Belgium er to av de andre, men vår blend er det eneste av kun spontangjæret øl. I tillegg har vi med to andre øl.

Hvem er kunstneren bak de nye etikettene?

Vår datter Tone og en kalligrafør vi jobber med. Tone leverer råmaterialet og han designer etiketten utfra dette.

Ser du en fremtid for henne som etikettdesigner i et voksende marked for håndbrygget øl?

Haha, nei hun blir et arbeidsjern som mammaen sin

Skriv en kommentar