Øl i stedet for altervin

Dersom du leser dette er det en viss mulighet for at du har vært på en ølfestival, men har du noen gang vært på en ølfestival i, og rundt, en kirke?

Øl i stedet for altervin

Foto: David Castor, Wikimedia.org

Oslo har en rekke ølfestivaler. Både de rene ølfestivalene og de som er del av en større mat eller drikkefestival. Fellestrekk for disse er imidlertid at de ikke er spesielt store. Nå har en gjeng, med utgangspunkt i Café Sara, satt seg fore å lage en festival med litt størrelse. Festivalen har fått navnet Håndverksølfestivalen i Oslo og arrangeres fredag 9. og lørdag 10. juni.

De har sett seg ut Kulturkirken Jakob og området rundt som et passende sted for festivalen. Noe som gir en unik setting og med kirkens beliggenhet, ved Akerselva og 13 minutters spasertur fra Oslo Sentralstasjon, burde plasseringen være svært bra. I tillegg til servering inne i kirken vil det bli satt opp boder i området rundt. Over 50 bryggerier vil være representert. Noen med importør eller distributør og andre med folk fra selve bryggeriet. Dette vil gi over 200 tilgjengelige øl.

Festivalsjef Lasse Lukacs trekker frem at Norge vil være representert fra Kristiansand (Qvart) til Svalbard (Svalbard Bryggeri), men er ikke veldig villig til å trekke frem enkeltbryggeri utover dette. Etter litt press på hva som kommer fra utlandet presenterer han følgende liste:

Buxton (UK), Magic Rock (UK), Brewdog (UK), Wild Beer (UK), Brouwerij de Molen (NL), Kaapse (NL), De Glazen Toren (BE), Alvinne (BE), To Øl (DK),  Mikkeller (DK), Amager (DK), BRUS (DK), Warpigs (DK), Beerbliotek (SV), Gotlands (SV), Brekeriet (SV), Harpoon (US), Browar Artezan (PL) og Garage Project helt fra New Zealand.

Arrangørene setter en begrensing på 2000 besøkende pr. dag. Rent teknisk kan de få plass til fler, men mener trivselsgrensen går omtrent her.

Billettprisen blir 320,-
Dette inkluderer 3 bonger og 20 cl smaksglass.
Flere bonger kan kjøpes for 25,- pr. stk.
Aktueller linker:
Billetter
Kulturkirken Jakob

Skriv en kommentar