Bryggeribråk er i gang igjen

Bryggeribråk har startet en ny sesong og nordens beste bryggerier får testet seg i vennskapli kappestrid om å pare øl med en forhåndsoppsatt meny.

Bryggeribråk er i gang igjen

La oss begynne med begynnelsen og rett og slett repetere hva Bryggeribråk er. To og to bryggerier konkurrerer om å sette sine øl til en forhåndsbestemt treretters meny. Menyen varierer fra runde til runde og kan være satt opp av Håndverkerstuenes kokker eller gjestekokker de har inne. De to bryggeriene får selvsagt testet ut menyen med sine øl før de går i ringen mot hverandre.

Det hele er oppsatt som en cup og dermed er det vinn eller forsvinn, helt til kun en står igjen. Tidligere vinnere er Ringnes (2014), Gotlands Bryggeri (2015) og Borg Brugghús (2016). Vinnerens premie er, i tillegg til ære og åtgaum, at tapende finalist brygger et øl til vinnerens ære. Dette har blant annet gitt oss Kinn Pryl, en belgisk dobbel som fortsatt er tilgjengelig på Vinmonopolet og er et glimrende matøl.

Du kan selv delta og det er rene kinderegget. Du blir både spisegjest, tilskuer og dommer. Det siste fordi vinner kåres utfra hva gjestene mener om hver av de tre kombinasjonene.

Nytt av året er at bloggere er invitert til å skrive om hver enkelt kamp. Blogginnleggene finner du fortløpende på Bryggeribråks hjemmesider.

15.05 runde slo danskene fra Munkebo ut Drammens store stolthet (Aass) og mandage ettter måtte Austmann gi tapt for svenske Poppels. I tredje runde, som går mandag 29.05, skal Haandbryggeriet i ringen og forsvare den norske æren mot estiske Sori Brewing.

05.06 blir det helnorsk kamp mellom Ringnes og Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri, og slik fortsetter det hver mandag til og med 26.06. Etter en kort sommerferie ryker så Bådin og Eiker sammen og det fortsetter utover høsten til en verdig vinner er kåret.

Hele kampoppsettet finner du her.

 

PS
Jeg har for vane å merke ting jeg gjerne skulle vært med på men som arrangeres steder jeg ikke er eller kan være med #usentralt. Her passer det best med #USENTRALT.
ds

Skriv en kommentar