En lokal ølblogg

Det å blogge om øl er for mange et smalt tema. Til og med vi som er litt over snittet interessert i denne fantastiske drikken skjønner dette. Da kan de være befriende med blogger som har en litt annen vinkling enn det de fleste av oss har.

En lokal ølblogg

Det begynte å dukke opp linker til en ny blogg i Facebook-feeden min. Selvsagt sjekket jeg hva dette var og ble litt overrasket da det viste seg at bloggen hadde et litt annet utgangspunkt enn det mange av oss andre driver med. De konsentrerer seg rett og slett om Rogaland fylke og skriver om det som har skjedd og er i ferd med å skje der. Dette var så spennende at jeg ba om et lite lynintervju for å få vite litt mer.

 – Hvem passer Brewolution Rogaland for?

Alle som er glad i øl, glad i Rogaland, eller begge deler. Spesielt alle som er en del av hjemmebryggermiljøet eller ølindustrien – «from grain to glass» – i Rogaland.

 – Hvem står bak Brewolution Rogaland?

To hjemmebryggere i Stavanger. Vi ønsker ikke fokus på oss selv, kun på det vi skriver. Vi mottar ikke støtte av noen og vil heller ikke la oss forlede til å skrive noe vi ikke fullt og helt står bak. Vi er ikke, og har aldri vært, ansatt i et bryggeri e.l. Vi er uavhengige og meningene vi gir uttrykk for er våre egne. Når det er sagt, så ønsker vi at alle kommer til orde.

 – Hva er målet med bloggen?

Å promotere Rogland som et ølfylke lokalt, nasjonalt og internasjonal.
Å dekke «alt» som skjer innen øl i fylket.
Å få høyere bevisstheten omkring betydningen av en levende ølkultur og ølets historie i regionen.
Å høyne anseelsen til bryggeriene og bedre forståelsen for hva som skal til for at små bryggeri skal overleve, spesielt blant dem som kan forbedre deres betingelser (politikere, skjenkemyndigheter mv).
Å ha det gøy – vi er veldig glade i alt som har med øl og brygging å gjøre. Vi liker å skrive om det og håper at vår ølglede er smittsom!

 – Vil det bare bli skrevet om øl i Rogaland?

Ja. Øl, bryggerier, skjenke- og utsalgssteder, og ølevenement (seminarer, konkurranser, festivaler, ølslipp etc) i Rogaland.

 – Vil en konsentrere seg om fortiden eller vil det også bli mer dagsaktuelle saker?

Begge deler. Vi vil også intervjue sentrale personer i ølmiljøet, det være seg bryggere, hjemmebryggere eller bar- og ølbutikkeiere.

 – Hvem av dem som ikke er i hovedmålgruppen av lesere vil ha størst utbytte av å lese bloggen?

De som er opptatt av at regionen skal ha en mangfoldig industri. De som er opptatt av å understøtte merkevaren Matfylket Rogaland. De som kommer som turister til Rogaland eller som jobber i den lokale turistindustrien.

Ølportalen ønsker lykke til og lover å sjekke innom bloggen fra tid til annen.
Om du er interessert finner du den her.

Skriv en kommentar