Vill & syrlig surøl- og siderfestivalen 2017
Vill & syrlig surøl- og siderfestivalen er tilbake den 8. og 9. september, men den har flyttet fra Eik & Tid sine lokaler på Vålerenga, til Brugata landhandleri og People's, med foredrag og kurs på Himkok- alle i Oslo sentrum.
En festival kun for surøl og cider, spør du kanskje?
Amund Polden Arnesen, landets første ølsommellier, smiler og svarer «Vi synes det er så sinnsykt godt, at det får alt for lite oppmerksomhet, det er for lite tilgjengelig og derfor er alt for uoppdaget».
Amund Polden Arnesen og Bjørn Færøvik startet sitt eget surøl-bryggeri med akkurat dette i tankene.
«Disse øltypene kan ofte by på de mest komplekse- og merkeligste smakene ølets mangfold har å by på. Vi er rett og slett inne samme territoriet som tradisjonelt speket mat, kulturlagrede oster og fermenterte grønnsaker. Dette er gjærsoppenes og bakterienes arena, og bryggeren og drikkeren er med på deres vilkår» fortsetter Polden.
Når samtalen dreier over mot sider, er det ikke det søte, boblevannet de mer ungdommelige slurper i seg man tenker på. Polden forklarer: «Med ekte sider mener vi det motsatte av rusbrussiderene som spesielt Sverige er kjent for. I Frankrike og England har de sterke tradisjoner for spontangjærede sidere. Disse kan ligne litt på surøl i smak! Sidere som gjæres med blandingskultur, spontangjæres og gjerne lagres på fat blir komplekse og spennende drikker som fortjener å oppdages av smaksinterreserte».
Smakinger, kurs og foredrag
Festivalen er langt ifra kun for de som allerede kjenner til surøl og ekte sider. Arrangørene vil at flest mulig kan lære seg å sette pris på de gyldne dråpene som blir presentert, så det er mulig å være med på smakinger og kurs på Himkok, uten å faktisk ha festivalpass.
Det skaper en bevisstgjøring over hva man kan forvente seg når man smaker surøl og ekte sider, en dypere forståelse for drikkevarene, som kan inspirere videre. «Vi vil at alle som har et snev av interesse for mat og drikke skal eksponeres for disse unike drikkevarene» avslutter Polden
Festivalen er en unik mulighet til å prøve seg igjennom et unikt utvalg drikkevarer som sjelden samles i et slikt mangfold under samme tak. Bli med å utforsk denne verdenen av spennende og fascinerende smaker med bryggeriene og gjester under festivalen!
Siden det ble utsolgt i 2016 blir det i år 3 sessions:
Session 1 koster 425,-
Session 1 gir adgang til festivalen fredag 08.09 fra 16.00 ? 21.00 og inkluderer 6 drikkebonger.
Session 2 koster 375,-
Session 2 gir adgang til festivalen lørdag 09.09 fra 13:00 ? 17:00 og inkluderer 5 drikkebonger.
Session 3 koster 375,-
Session 3 gir adgang til festivalen lørdag 09.09 fra 17:30 ? 21:30 og inkluderer 5 drikkebonger.
Flere bonger kan kjøpes for 25,- pr. stk på festivalen.
Du vil få et festivalbånd som sikrer at du kan komme og gå som du vil i løpet din session.
Bekreftede bryggerier og siderier:
Nøgne Ø (NO)
Haandbryggeriet (NO)
Lindheim Ølkompani (NO)
Rocket Brewing Company (DK)
To Øl / BRUS (DK)
Bretty Fingers (SE)
Monkey Brew (NO)
Oud Beersel (BE)
Oedipus Brewing (NL)
Nevel Artisan Ales (NL)
Eik & Tid (NO)
Solhøi Cider (NO)
Macondo (NO) norsk ølimportør med en imponerende surølsportefølje.
Mostue (NO) norsk importør med et imponerende utvalg av sider og surøl.
Billetter kjøpes her til både sessions og foredrag/kurs
Kurs og foredrag:
Fredag 8. September 17:00-18:00
Jan Beeka – Brett will eat everything
Foredrag av grunnleggeren av legendariske Carnivale Brettanomyces om alternativ gjæring. Foregår på engelsk med smaksprøver.
Fredag 8. September 19:30-21:00
Øl møter cocktials med BRUS og HIMOK
Linda fra BRUS og cocktailgjengen fra HIMKOK utforsker øl som cocktailingrediens
Lørdag 9. September 14:00-15:00
Solhøi Cider – Degorgering og andre sidertips
Smaking og siderkurs med Martin Bech-Ravn, eier av Solhøi Cider
Lørdag 9. September 16:00-17:00
Nøgne Ø tradisjon og innovasjon
Ølsmaking med Nøgne Øs kreative leder Edvard Hortemo
Lørdag 9. September 18:30-19:30
Høsting og bruk av vill gjær
med brygger og eier av Bretty Fingers bryggeri, Aiden Jönsson
Lørdag 9. September 20:30-21:30
Oud Berseel Lambic & spontangjæring
Ølsmaking med Lambicblender Gert Christiaens
Drikkeliste (foreløbig):
BRUS
Sur Germs Are Coming Eating Our Pomegranate & Redcurrant
Sur Sorachi Ace
LemonGrass Gose
Surbær
Velvets Are Blue
Nøgne Ø
Norsk Høst
Malmen
XXX
RAW
Oud Bruin
Bad Apple
Mad Apple
Monkey brew
Trilobite Orange
Trilobite White Peach
Glyptodon
Megalodon
Cascade Brewing Company
Kriek 2015
Kriek 2016
Apricot
Sang Noir
Blueberry
Cranberry
Elderberry
Noyaux Raspberry Apricot
The Vine
The Bruery
Humulus Terreux
Logsdon
Seizon Bretta og Straffe Dreiling
Isastegi
Cidra Natural
Bordatto
Basa Jaun
Basandere
Bretty Fingers
Thesis
The Colonel
Tribe of Goat
Oedipus
Swingers
Vogelen
Polyamorie
Mannenliefde w/ Brett
Carnivale Lambic 2016
Nevel Artisan Ales
Teerling
Erve
Tenger
Dool
Haandbryggeriet
TindBic 2016
Haand Framboos 2016
Funky Black
Flemish Brown Cherry
HaandBic 521
Eik & Tid
Hagen
Myr
Råere Blank
CilantRÅ
Klone X
Oud Beersel
Oud Beersel sourblend
Oud Beersel framboise
Oud Beersel Oude Geuze
Oud Beersel Oude Kriek
Bzart kriekenlambiek
De Leite
Cuvée Jeun’homme Golden Blonde Oak Aged
Cuvée Mam’Zelle Blonde Dorée Oak Aged
Cuvée Soeur’Ise Triple Kriek Oak Aged
De Troch
Oude Gueuze 2014
Chapeau Cuvee Oude Gueuze
Hof Ten Dormaal
Kriek
Zure van Tildonk
Verhaeghe
Duchesse de Bourgogne
Vichte Echt Kriekenbier
De Brabandere
Petrus Oud Bruin
Petrus Aged Pale
Bøgedal brygghus
Bøgedal Sour#1
Bøgedal Sour#2
Maley
Cidre de Mont Blanc Classicum Methode Traditionnelle
Cidre de Mont Blanc Methode Traditionnelle
Cidre Jorasses Classicum Methode Traditionnelle
Cristallier Amaro de Cidre
Domaine Dupont
Cidre Bouché
Cidre Triple
Dupont Cidre de Givre Ice Cider
Eric Bordelet
Sidre Brut Tendre
Jaanihanso
Dry Hopped Craft Cider
BRUT Meth.Traditionnelle Cider
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer