Cervisiam har funnet sin base

Det dukker stadig opp spennende steder i Øl-Oslo. Et av de nyeste er Oculus.

Cervisiam har funnet sin base

Dersom en følger aldri så lite med på det som skjer på den norske ølscenen skal det godt gjøres å ikke ha fått med seg Cervisiams eksistens. Nomadebryggeriet som utfordrer kjente ølstiler i både den ene og den andre rettningen.

Fakta om Oculus:

Torggata 18B, 0181 Oslo

Mandag 12-00
Tirsdag 12-00
Onsdag 12-01
Torsdag 12-01
Fredag 12-03
Lørdag 12-03
Søndag 15-23

De hadde lenge en plan om å åpne et eget bryggeri, men har enn så lenge slått seg til ro med en pub. Denne har fått navn Oculus, ligger i Oslo i området som stadig diskuteres om er en del av Grünerløkka eller ikke. Det vil si mellom Akersgata og Hammersborggata, der vi fra før finner utesteder som Crowbar, Cafe Sara, Brus og Gaasa. Med andre ord midt i smørøyet for den som allerede er på en runde for å smake godt øl.

Oculus er på ca. 80 kvm, har 70 sitteplasser og i tillegg en kjeller i omtrent samme størrelse og en liten uteservering. Stedet har 20 kraner og en håndpumpe og vi blir bedt om å understreke at de har kaldlagring av alt øl, inkludert det som til en hver tid er tilgjengelig på tap. To av kranene er satt av til rotasjon på surøl, en er reservert til taptail (cocktail på fat). 70-80 forskjellige øl og sidervarianter vil i tillegg være tilgjengelig på flaske.

I tillegg til øl fører de også rundt 40 forskjellige typer med bourbon og single malt whisky, og 15-20 forskjellige viner servert i glass eller som flaske. Noe de håper vil knytte øl og vin litt mer sammen.

Selve stedet er inspirert av designprofilen til Cervisiam, og alt arbeidet er gjort for hånd av Cervisiam med familie og venner med unntak av møblementet som er utformet av Østre Snekkeri. En hel vegg er kledd i gamle VHS-kasetter fra 80 og 90-tallet, tapetet er inspirert av Kubrick sin klassiker «The Shining», neonskilt er på plass og møblementet er rustikk utformet i solid eik, skinn, fliser og betong.

Oculus vil satser på å ha en del arrangement og du kan allerede finne en del av disse i vår arrangementskalender.

Skriv en kommentar