Er Grans Bare virkelig Norges beste pils?

Hvordan i alle dager kunne det ølet vinne en test? Var juryen helt på jordet? Kunne juryen noe om øl?

Er Grans Bare virkelig Norges beste pils?

TV2 kåret nylig det de kaller «Norges beste pils». En stor tittel etter en kåring blant de 10 mest solgte lyse lagerølene i Norge, men overskrifter selger klikk, så det lar vi ligge. Det som overrasket svært mange, ja til og med journalistene ved denne testen, var vinneren. Såpass overraskende at jurydeltakerne, som selvsagt testet blindt, har måttet tåle noen spydige kommentarer, for Grans Bare Øl kan vel ikke være den beste av disse 10?

Det første jeg gjorde var selvsagt å oppsøke nærmeste Rema 1000 for å kjøpe en boks og teste selv. Jeg ble positivt overrasket. Dette var absolutt ikke det tynne greiene, med tydelig innslag av våt papp, som jeg hadde fått av disse blanke boksene tidligere. Ølet var rett og slett godt. Friskt og lett, med et passende innslag av korn og sødme. Et meget godt øl i sin klasse.

Testet på en hybel et sted i Norge.

Etter å tidligere å ha ment at dette var et av landets dårligste øl møtte jeg her meg selv solid i døren. Det er noe de færreste av oss liker og jeg måtte prøve å finne ut hva som ligger bak. Er det jeg som har forandret smak eller har ølet blitt bedre? Juryens dom taler selvsagt for det siste.

Ettersom det ryktes at noen av Grans øl brygges på Arendals Bryggeri var første punkt å sjekke ut dette, men både mine vanlige kilder og ansatte på Arendals benekter dette. Neste punkt, og det jeg egentlig burde begynt med, blir en mail til Grans. Adm. dir. Morten Gran. Han er på reise, men tar seg tid til å svare.

Når du spør hva vi har gjort annerledes fra tidligere, så har vi ikke endret resepten – men vi har byttet samarbeidspartner på gjær.
I tillegg kan jeg også trekke frem følgende:

– Nye rutiner på kvalitetskontroll gjennom hele prosessen.

– Nytt og bedre system for sensorisk testing.

Dermed bør den gåten være besvart og de som ikke tror meg og juryen kan ganske enkelt ta seg en øl – en Bare Øl – og gjøre seg opp en mening selv. Personlig vil jeg ikke bli overrasket om jeg, neste gang jeg handler pils, kommer hjem med Bare Øl.

Vis 2 kommentarer

  1. Eg er ein ølsnobb som seier nei til snobberiet! Applaus for denne artikkelen!

  2. Takk for hyggelig omtale 🙂
    Hilsen hovedbryggeren på Grans Bryggeri ..

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.