Nå har Ringnes Brygghus åpnet på Løkka

Ringnes har åpnet bryggeripub i de samme lokalene hvor bryggeriet startet opp i 1877. Ringnes har ambisjoner om at brygghuset skal bli et kunnskapssenter for øl både med og uten mat.

Nå har Ringnes Brygghus åpnet på Løkka

Sigrid Strætkvern og Hans Tryggvason var glade for å kunne skåle over åpningen av Ringnes Brygghus.

Ringnes Brygghus er siste tilskudd til Oslos voksende flora av bryggeripuber. I går åpnet det nye brygghuset for utvalgte gjester, og fra i dag er det vanlig drift.

Gjennom de siste årene har det vært flere runder både med naboer og bydel for å på plass en pub i de gamle lokalene hvor Ringnes ble startet for 141 år siden. Før sommeren ble de siste tillatelsene gitt, og 10. juli ble det første brygget med Ringnes-øl på 17 år satt i de gamle lokalene. Under åpningen la administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed, vekt på at Ringnes skal være noe mer enn et vanlig utested. Brygghuset skal være et sted for å hvor gjestene kan lære om øl og ølets historie.

Temaet for brygghuset er «Lidenskap for øl». Et viktig konsept ved brygghuset er at gjestene skal få smake seg gjennom ølets hovedingredienser. Alle ølene som serveres er sortert etter om de er humledominert, maltdominert eller gjærdominert. Menyen er fargekoder for at det skal være enkelt å orientere seg om de ulike typene.

Med Hans Tryggvason, kjent fra Bryggeribråk som ble arrangert på Håndverkerstuene, som daglig leder, er det også et fokus på øl og mat. Det vil bli servert planker med danske smørbrød som det settes øl til. Alle de ansatte ved brygghuset er utdannet ølsommelierer og vil kunne gi gjestene råd om passende øl til maten.

Øl og mat

Det vil bli arrangert jevnlige kurs og ølsmakinger på Ringnes Brygghus. Hver torsdag, fredag og lørdag vil det være mulighet for drop-in ølsmaking. På torsdager er det ølsmakinger for de som ønsker å lære mer om øl og hovedingrediensene i øl. På fredager vil det være ølsmakinger med mat til øl, mens det på lørdager vil bli arrangert historisk vandring på Ringnes som avsluttes med en ølsmaking.

Med det nye brygghuset blir det også på nytt brygget øl i de gamle lokalene til Ringnes øverst på Grünerløkka. Det første ølet ble satt i juli, og nå til åpningen vil åtte nye øl være klare til gjestene. Ølene som brygges vil bygge opp under temaet med å vise frem hovedingrediensene i ølet. Det er brygget to maltdominerte øl, en bayer og en stout, tre humledominerte, en India Pale Lager, en pale ale og en New England IPA, og to gjærdrevne, en Bière de Garde og en Berliner Weisse. I tillegg er det brygget en ny pilsner som har fått navnet Amund 1886 til ære for den første pilsen som ble brygget av Ringnes.

Ringnes Brygghus vil ha åpent alle hverdager samt lørdag.

Skriv en kommentar