Årets Ølhund 2018 er kåret!

I forbindelse med juløllanseringen ble som vanlig prisen Årets Ølhund delt ut. I år ble prisen gitt til Bergen Ølfestival!

Årets Ølhund 2018 er kåret!

Fakta

Årets Ølhund er en årlig utmerkelse som deles ut av Bryggeri- og drikkevareforeningen

Prisen deles ut til den eller de «som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester»

Prisen ble første gang delt ut i 1973, og ble med ett unntak delt ut årlig frem til 1993

Prisen ble gjenopptatt som en årlig pris i 2010

Første prisvinner var Paul Lorck Eidem

Fjorårets prisvinner var Lars Marius Garshol

Ølportalen gratulerer Bergen Ølfestival som året ølhund, og vi legger gjerne til at vi mener dette er en meget fortjent pris.

Bergen Ølfestival ble i sin tid startet opp av blant annet Stian Krog og ledes nå av Erik Aarebrot, og har vokst seg til en av Norges største og viktigste ølfestivaler, fra 9 bryggerier første år til over 40 bryggerier i år, der fokuset er på norsk håndtverksøl og der bryggeriene kan få møte et bredt og interessert publikum. Det at festivalen er bygget opp under den norske dugnadsånden gjør ikke dette til en mindre viktig arena for ølglede. Festivalen startet opp i 2012, og har siden førsdte år sammarbeidet tett med Bergen Matfestival. Vi i Ølportalen gleder oss over utmerkelsen, og håper denne prisen gjør at de går på for å lage tidenes ølfestival i 2019!

Vi fikk en kommentar fra både Stian og Erik rett etter at det ble kjent at de hadde vunnet prisen.

Gratulerer Erik og Stian! Hva føler dere nå?

«Veldig bra at Bergen Ølfestival får denne prisen. Vi som står bak har arbeidet hardt, uten annen støtte enn frivillig arbeid, i mange år for å fremme norsk øl på en bred og folkelig måte mens vi samtidig har hatt fokus på håndverk, tradisjoner, teknikk og mat i samband med øl. Det er flott å se at grasrotarbeid over tid med ølentusiasme nå får denne bransjeprisen, og vi i Bergen Ølfestival er svært glade for oppmerksomheten.»

Sier Stian, mens Erik kom med denne kommentaren.

«Vi er veldig stolt over denne anerkjennelsen av utrolig mange timer frivillig innsats for å lage Norges hyggeligste ølfest. Vi skal gjøre vårt beste for at BØ også i årene fremover fortsetter som Norges beste sted å drikke seg utørst på norske smaker.»

Ølportalen gratulerer atter en gang! Vel fortjent!

 

 

Skriv en kommentar