Norsk medaljedryss under European Beer Challenge

17 pallplasseringer ble til slutt fasiten, da European Beer Challenge ble annonsert i London. 5(6) norske bryggerier endte opp med med medaljer, som er en fin bekreftelse på at norske bryggerier holder høy, internasjonal kvalitet på bryggene sine.

Norsk medaljedryss under European Beer Challenge

Flere norske bryggerier hadde levert varer til konkurransen. Spesielt to bryggerier dro med seg mange medaljer, nemlig Austmann Bryggeri (5) og Nøgne Ø (4). Markedsansvarlig hos Nøgne Ø, Tom Young, synes det var gode nyheter å få.

«Marooned fikk dobbelt gull i konkurransen, og vi mener selv at dette er det beste brygget som noen gang har blitt lansert av Nøgne Ø. 3 av de 4 bidragene vi sendte inn fikk gullmedaljer, så det faktum at Dark Horizon 6 «bare» fikk sølv får vi heller leve med.» sier en munter Tom til Ølportalen. Slik konkurranser finnes det mange av, og ikke alle kan tas like seriøse. Dog er European Beer Challenge en av de mer stabile ølkonkurransen i verden, og har holdt på siden 2006.

«Det er alltid nyttig og interessant å få målt våre bryggerier opp mot andre bryggeriers øl.» fortsetter Tom, «Med godt over 100 slike medaljer og diplomer allerede hengende på trofèveggen vår, er det også en konstant påminnelse om å strekke seg enda litt lengre.» avslutter han.

Det ble konkurrert i hele 194 forskjellige stiler / klasser i London under konkurransen, 144 ølklasser og 50 sider / mjød klasser. Den fulle oversikten kan dere se på deres hjemmesider.

Dette ble til slutt de norske plasseringen.

 

 

 • Dobbel Gull
  • Georgia Peach Sour – Austmann Bryggeri
  • Marooned – Nøgne Ø
  • Chocolate Seasurf – Hogna Brygg og Reins Kloster (6.  bryggeri)
 •  Gull
  • Hoppy Blonde – Austmann Bryggeri
  • Pine Shoot NEIPA – Austmann Bryggeri
  • Rouge Wave – Nøgne Ø
  • Belgian Triangle – Nøgne Ø
  • Catcher in the Rye – Berentsen Brygghus
  • GLacier Beer – Berentsen Brygghus
  • Sognar Porter Sterk – Norumbryggeriet
  • Hoppy Fairytale – Hogna Brygg
  • Rødskjegg – Hogna Brygg
 • Sølv
  • Dark Horizon 6 – Nøgne Ø
  • Kyoto – Hogna Brygg

 •  Bronse
  • Psycho-Tropic Hazt Pale Ale av Austmann Bryggeri
  • Coffee Porter – Austmann Bryggeri
  • Cloudberry Imperial Gose – Berentsen Brygghus

 

 

Skriv en kommentar