Lindheim Ølkompani med medalje i prestisjetung konkurranse

Forrige helg ble en av verdens største ølkonkurranser annonsert, nemlig Brussel Beer Challenge. Dette er en konkurranse med over 1500 deltagende øl fra over 50 land, og Lindheim Ølkompani vant bronse med sitt brygg "Lille Røde".

Lindheim Ølkompani med medalje i prestisjetung konkurranse

«Lille Røde» fikk Norges eneste medalje i Brussel, men det er ikke første gang bryggeriet har tatt med seg medalje fra Belgia. I 2018 vant de medaljer, med gull for sin Sour Cherry og bronse for Coolship Cherry.

Denne gangen var det et mildere øl som fikk edelt metall. «Lille Røde» er en lavalkohol surøl (3,75%), lagret på fat og tilsatt bringebær og svartsurbær. Et øl som tydelig gikk hjem hos dommerne av klassen fruktøl.

Ingeborg Lindheim er veldig fornøyd med resultatet, og å se resultatet etter et fokus på lavalkohol den siste tiden «Vi har vært veldig opptatt i det siste året med å utvikle fatlagret surøl under 4,7%, for å kunne ha et bedre tilbud av det vi fokuserer på mest her (surøl). Det er en motivasjon for å utvikle dette enda mer, og vi ser at trenden går mot svakere øl.». Utforskningen fortsetter med andre ord, og allerede er det flere øl i samme serie på gården. «Vi har Lille Røde, men også to nye i form av Plomme Lille og Lille Kirse. Veldig kjekt å vinne medalje på et øl vi har, og håper folk synes er gode og interessante.»

Skriv en kommentar