Toer de Geuze 2021 på nett

Toer de Geuze 2021 på nett

©visitflanders.no

Verdensberømte belgiske lambic- og oude geuze-bryggerier holder åpent hus på nett 1.-2. mai

1-2. mai vil ølentusiaster over hele verden få muligheten til å stille spørsmål og lære mer om øltypene lambic og oude geuze når bryggeriene i det landlige Pajottenland i Nord-Belgia holder et virtuelt åpent hus.

Pajottenland er det eneste stedet i verden hvor du kan brygge disse verdensberømte øltypene, som produseres under naturlig gjæring i henhold til tradisjoner som er flere hundre år gamle.

Under arrangementet kan du møte bryggeriene Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin og Timmermans.

Få øl i verden er like populære blant ølentusiaster som lambic og oude geuze. Denne typen øl kan bare brygges i området Pajottenland i Zennedalen i Flandern-regionen i Nord-Belgia. Her holder lambiske bryggerier og geuze-blandere liv i den flere hundre år gamle tradisjonen med spontangjærede øl.

Annethvert år holder regionens bryggerier vanligvis åpent hus på en felles dato, der ølentusiaster fra hele verden kommer for å smake og kjøpe disse helt spesielle ølsortene. Arrangementet er blitt holdt siden 1997 og ble i 2017 utvidet til to dager på grunn av stor etterspørsel. I år har arrangøren, Belgias High Council for Artisanal Lambic Beers (HORAL), imidlertid flyttet arrangementet over på nettet, slik at du kan være med hjemme fra stua 1.-2. mai.

Gjennom hele april måned kan du varme opp til arrangementet på www.toerdegeuze.be, som jevnlig lanserer videoer om bryggeriene og deres unike bryggemetoder. Du får også et tilbakeblikk på den forrige utgaven av Toer de Geuze i 2019.

Under selve arrangementet 1-2. mai kan i løpet av to halve dager delta i interaktive live-økter der du også kan stille spørsmål til favorittprodusentene dine. Alle medlemmene av HORAL er med: Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin og Timmermans.

Det blir også økter om matlaging med øl, og du får høre om årets Megablend. Megablend er en unik oude geuze som er laget spesielt for dette arrangementet – ved å blande ung og gammel lambic fra alle HORAL-medlemmene. Tidligere års Megablend er for mange blitt et samleobjekt.

Om lambic og oude geuze
Lambic er et flatt hveteøl som gjæres naturlig – uten at bryggeren tilsetter gjær. Dette gjøres ved at mikroorganismer fra luften og fatet poder urten og starter en lang gjæringsprosess.

Oude geuze er laget ved å blande forskjellige lambic – vanligvis fra 1 til 3 år gamle. De gjæres deretter i nye flasker for å lage de sprudlende oude geuze-ølene.

Lambic og oude geuze er komplekse øl som på mange måter har de samme smaksegenskapene som vin, med overraskende forfriskende og fruktige toner. Kokker i Belgia og over hele verden bruker denne typen øl til matlaging eller for å komplimentere rettene.

Praktisk informasjon

Alle øktene i det virtuelle arrangementet foregår på engelsk.

Alle videoer og annet innhold kan også ses etter arrangementet på www.toerdegeuze.be

Datoene for neste års utgave av Toer de Geuze, som forventes å finne sted fysisk i Flandern, er allerede kunngjort: 30. april og 1. mai 2022.

 

©visitflanders.no

 

Alle bilder: ©Visitflanders.no
Mer info om Flandern finner du på Visit Flanders sine sider

Innlegget er tidligere publisert på Lasse L

 

Skriv en kommentar