Dagens ølanbefaling: Hogna Brygg Calcutta

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggere til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg

Dagens ølanbefaling: Hogna Brygg Calcutta

Hogna Brygg, Calcutta #026 – Citra, Enigma og Idaho Gem

Hva: Hogna Brygg, Calcutta #026

Alkoholprosent: 4,5%

Pris: 54,90-57,90 pluss pant

Hvor: Gulating Ølutsalg, OBS!, Meny og andre uavhengige ølutsalg 

Hogna Brygg er et bryggeri som holder til på Kotsøy i søndre Trøndelag. De har holdt på i noen år nå, og lager øl i Norgestoppen. I glasset har jeg en såkalt session IPA – en lavalkoholholdig IPA. Denne ølstilen ble først brygget i USA av bryggerier som ønsket å lage et øl som man kunne drikke mange av under en «session».

Hognas Calcutta-serie er en serie øl der hovedtanken er å eksperimentere med ulike humletyper, men også forskjellige retninger innenfor session-IPA stilen – være seg klassisk, NIEPA-stil eller europeisk retning. Denne er helt klart i retning av IPA’er laget på østkysten av USA, og er en øl med mange tropiske smaker, som ananas og mango, og en lett, kremete avslutning. Lettdrikkelig med en frisk, men lett, bitterhet. Ypperlig øl for årets første vårdager, men vær raskt ute – neste måned så kommer det et nytt nummer i rekken.

Dagens anbefaling er fra Tommy Holen Helland. 
Ølblogger på Tommy’s ølblogg, eier av Gulating Ølutsalg Byhaven i Trondheim og grunnlegger av Ølportalen

Skriv en kommentar