Dagens ølanbefaling: Letter of Marque fra Nøgne Ø

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggere til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg.

Dagens ølanbefaling: Letter of Marque fra Nøgne Ø

Letter of Marque

Rivesaultes Barrel Aged Barleywine

12%

Nøgne Ø

Svart og ugjennomsiktlig i glasset, lite tett lysebrunt skumhode.

Aroma av mørk tørket frukt, mørk karamell, lær, hint av søt tobakk, eksotisk krydder, edelt treverk. Utvikler og forandrer seg i glasset etterhvert som temperaturen stiger.

Nydelig kremet og myk i munnen. Stor kropp, men sødmen er aldri for drøy. Lag på lag av smak, som mørk sjokolade av beste sort, karamell, kakao, mørk frukt, etc. Lang og deilig avslutning som gir en bitteliten salt-tone, sammen med myk mørk fruktsødme og syndefull sjokolade, lett bitterhet langt bak i munnen, umamitoner.

Oioi, for et øl! Edvard har kost seg med eksklusive Rivesaultes fat i lagringsrommet på Rygene Kraftstasjon. De er ikke lett å få fatt i, og sikkert ikke lett å få til og harmonere med øl. Men Edvard klarte det, og det er verdt å smake på. Begrenset opplag på Tilleggsutvalget, så det er bare å ta beina fatt.

letter of marque.jpg
Dagens anbefaling kommer fra Rolv Bergesen.
Rolv Bergesen drifter ølbloggen Bergen Beer Blog, er utdannet kokk, underviser i øl for sommelierstudenter ved NSU (Norsk Sommelier Utdannelse). I tillegg er han program og bryggeri-sjef i Bergen Ølfestival, festivalsjef for Bergen Craft Beer Fest og Bergen Juleølfestival, samt holder på med Øltanken (sammen med Hugo Ivan Hatland og Sammy Myklebust). 

Skriv en kommentar