Dagens anbefaling: Lindheim Ølkompani Stikkelsbær- Farmer’s Reserve

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling er Stikkelsbær - Farmer's Reserve fra Lindheim Ølkompani

Dagens anbefaling: Lindheim Ølkompani  Stikkelsbær- Farmer’s Reserve

©Lasse L

 

 

Lindheim Ølkompani
Farmer’s Reserve Stikkelsbær
Surøl med stikkelsbær 6,5% 0,375l kr 125,00

Farge: Uklar, gyllen med hvitt skumrand
Aroma: Herlige funky toner. Mye fruktighet, stikkelsbær, fuktig kjeller og eikefat
Smaker: Mild og jovial syrlighet fra sitrus, stikkelsbær, eplekart og eikefat. Lette funky toner, noe vanilje og fuktig treverk.
Med så fint bærpreg, god syrlighet som hverken etser emaljen av tenna eller gir deg kink i nakken, så er dette nok en fabelaktig øl fra fruktbøndene i Gvarv.

Jeg er svak for stikkelsbær og syns endel surøl kan bli for sure og endel kettle sours for lette til et glass foran idiotboksen eller til mye matretter, men her treffer fruktigheten og syrligheten veldig riktig. Eneste jeg kunne ønske var litt mer funky toner i smaken. Og en flaske til…

 

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs
Lasse Lukacs står bak bloggen lassel.blogg.no, er festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo og har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel gjennom sommer- og juleølsmakinger siden 2016. Jobbet med mat og drikke siden tidlig 90-tallet

Skriv en kommentar