Sundbytunet får nye eiere

Sundbytunet får nye eiere

Foto: Kjempetorsken

Etter 10 år med drifter går nå Kjersti Romsaas Sundby av som daglig leder for Sundbytunet Bryggeri og Destilleri, og gir fra seg driften. Men det er bare lovord å få fra Kjersti, da Ølportalen snakket med henne om de nye driverne.

«Det var aldri planen min å drive hele Sundbytunet, men jeg ønsket å sette et foravtrykk rundt bryggeriet og forankringen til landbruket gjennom de siste 7 generasjonene.» sier Kjersti. 11.11.2011 ble den symbolske datoen da nye Sundbytunet åpnet dørene, i gården som Sundby slekten har drevet i generasjoner. Stedet åpnet med bryggeri, pub, restaurant, destilleri og kurslokaler, og har siden blitt delt litt opp. Frem til nå har Gulating gruppen driftet bryggeripuben, mens bryggeriet og destilleriet har Kjersti selv driftet. Helt frem til nå, når noe av Oslo`s mest erfarne og suksessrike restaurantfolk overtar.

Foto: Kjempetorsken

Erk Potur kommer nemlig inn sammen med makker Gabor Petö. Erk står bak serveringssteder som Crow Bryggeri, Peoples og en av verdens beste cotailbarer HIMKOK. De siste fire årene har Gabor vært barsjef på Crow Bryggeri i Oslo, og tar nå den daglige driften på Sundbytunet.
«Dette var ikke noe som var planlagt, men etter litt samtaler ble det fort klart at dette var noe vi ønsket å gjøre. Jeg har kjent Kjersti og ikke minst Frank (red.anm Frank Werme, bryggmester) lenge, og vi har hatt et klart ønske å ha med oss Frank og Sundby historien videre i driften.» kommenterer Potur til Ølportalen.

Han er klar på at det hadde ikke blitt noe av om Gabor og Frank ikke var en del av teamet, og det blir klart uttrykt at det er et internt ønske om å sette Sundbytunet enda klarere på ølkartet. «Vi åpner så fort skjenkebevillingen er på plass og covid-restriksjonene tillater det, først med puben og uterestauranten, deretter restauranten og resten av lokalet. Sundbytunet er tilbake!» sier en meget positiv Erk som har sammen med sine samarbeidspartnere kommet seg gjennom mange tøffe måneder for restaurantbransjen.

Kjersti kommenterer en viss lettelse for den videre driften av Sundbytunet, en drift som hun i utgangspunktet ikke skulle ha. Men når alt kommer til alt har hun og Sundbytunet vært en aktiv del av utviklingen av øl-Norge det siste tiåret, og hun virker glad i sine kommentarer rundt det nye skiftet for stedet. «Vi har nå fått inn en aktør som ønsket seg hit til Sundbytunet, med kunnskap og erfaring fra mat- og drikkebransjen. Jeg har funnet trygghet i at de kommer til å videreformidle historien om Sundbytunet, og jeg kommer nok til å være med på sidelinjen med innspill og informasjon fra familiens historie slik at de kan bruke det videre i konseptet.» avslutter Kjersti.

Vis 5 kommentarer

  1. Så dette betyr at bryggeriet overtar puben også og at Gulating trekker seg ut?

    1. Det er korrekt Thomas, Gulating har trekt seg ut fra puben. De nye driverne vil ta seg av all drift på mat- og drikkefronten på tunet.

  2. «– Dette var overhodet ikke noe vi ønsket selv, men i mine øyne en grisetakling fra Sundbytunet eiendom.

    Det sier driftsdirektør for Gulatinggruppen AS, Tom Anders Solberg, til Romerikes Blad.

    Solberg varsler nå rettssak.»

    1. Interessant, dette fikk ikke vi opplyst i researchen til artikkelen. Har du en kilde du kan dele med meg?

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.