Dagens anbefaling: Apricot Seduction fra Mjøderiet

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggere til å dele sine øl- og mjødanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl og mjød til nettopp deg. Dagens anbefaling er Mjøderiets Apricot Seduction 2018

Dagens anbefaling: Apricot Seduction fra Mjøderiet

Apricot Seduction Vintage 2018

Mjød/melomel

11%

Mjøderiet

Gyllen gul, gjennomsiktig, ukarbonert.

Aroma er lette toner av kanel, gul frukt, honning, sitrus, tørket frukt.

God sødme, som går i retning fruktsødme av gul frukt. Lett oljete i munnen. Honning med lette florale toner i anslaget, nydelig mellomparti med sitrus, gul frukt (aprikos), små hint av kanel. Lang avslutning med gul fruktsødme, sitrus og lett syrlighet.

Dette er det perfekte følget til foie gras. Glem Sauterne, Apricot Seduction er det som gjelder.

Men også til smaksrike oster, og selvsagt desserter som har elementer av bær.

I følge Stian Krog fra Mjøderiet er dette andre batchen som ble laget, i 2018, for så å bli «glemt» i noen år. Da de fant den frem igjen så de til sin store overraskelse at det var satt 2 års holdbarhetsdato på den. På slike produkter er det ikke pålagt å sette noen dato, så det er heller ikke gjort her. Den har ihvertfall tålt 4 år svært godt, og tåler garantert 4 til.

Dette er også et begrenset opplag på Tilleggsutvalget, så du bør være kjapp. Ikke minst etter at mat og vin magasinet Aperitif ga den 92 av 100 i sin test!

 

Dagens anbefaling kommer fra Rolv Bergesen.
Rolv Bergesen drifter ølbloggen Bergen Beer Blog, er kokk på tredje tiåret, underviser i øl for sommelierstudenter ved NSU (Norsk Sommelier Utdannelse). I tillegg er han program og bryggeri-sjef i Bergen Ølfestival, festivalsjef for Bergen Craft Beer Fest og Bergen Juleølfestival, samt holder på med Øltanken (sammen med Hugo Ivan Hatland og Sammy Myklebust). 

Skriv en kommentar