Dagens ølanbefaling: Inner Peace fra MonkeyBrew

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling er Inner Peace fra MonkeyBrew

Dagens ølanbefaling: Inner Peace fra MonkeyBrew

Dagens ølanbefaling: Monkey Brew, Inner Peace – New England Pale Ale

Forrige uke var det vært vårslepp på Vinmonopolet og over 400 øl er tilgjengelige.
9 nye er lansert i basisutvalget, mens resten er tilgjengelig på bestillings- og tilleggsutvalget.
Det er ikke er så mange norske øl inne, men på tilleggsutvalget finner dere denne herligheten av en øl fra Monkey Brew.

Monkey Brew er stasjonert i Trondheim, nærmere bestemt Nyhavna, der de fra kokekjelen henter inspirasjon fra utsikten til byens storebror – E.C. Dahls. Monkey Brew ble i sin tid startet opp av tre gode studiekamerater. To er fra byen, mens tredjemann er oppvokst på Færøyene. Han er, etter eget utsagn, en trønderbastard som har tatt til seg det trønderske lynnet.
De startet, som de fleste andre nye håndverksbryggerier, som hjemmebryggere. De deltok i flere hjemmebryggekonkurranser i tiden som kom og det toppet seg i 2013 med den gjeveste prisen av alle – Norgesmester i hjemmebrygging.
Først drev de en liten bryggeripub og kafeteria på Bakklandet og senere et lite bryggeri i kjelleren på Habitat i Trondheim sentrum. Nå har de endelig startet opp sitt eget bryggeri på Nyhavna. Her lager de nå øl for både dagligvare og Vinmonopolet i norgesklasse – eller skal vi først som sist si det slik det er – i verdensklasse!

Inner Peace er en tørrhumlet, kremete og fruktig pale ale i stilen New England Pale Ale. Dette er en stil som er ganske ny på markedet og kjennetegnes av mye fruktighet i smak og aroma og at den er lettdrikkelig og leskende. Perfekt til denne tiden av året! Du finner forhåpentligvis Inner Peace i hyllene på trønderske vinmonopol. Finner du den ikke, er det bare å be ditt nærpol bestille inn et parti med en gang!

Hva: Monkey Brew, Inner Peace
Forpakning: Boks 0,44l.
Alkoholprosent: 5,5%
Pris: 69,90 (+pant)
Hvor: Vinmonopolet

 

Dagens anbefaling er fra Tommy Holen Helland. 
Ølblogger på Tommy’s ølblogg, eier av Gulating Ølutsalg Byhaven i Trondheim og grunnlegger av Ølportalen

Skriv en kommentar