Dagens ølanbefaling: Banyan By The Sea fra Nøgne Ø

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling er Banyan By The Sea fra Nøgne Ø

Dagens ølanbefaling: Banyan By The Sea fra Nøgne Ø

Nøgne Ø
Banyan By The Sea
Rhubarb Reserve 5% 0,75l kr 129,00
Bestillingsutvalget best nr 12992801

Farge:
Lett grumsete, dyp gul med flyktig skum
Aroma: Lett syrlige og funky toner med rabarbra, plommer, sitrus, eplekart, høy, tørket sjøgress, druer og eikefat
Smaker: Mye av de samme tingene fra aromaen går igjen i smaken.
Lett funky, syrlige toner og eikepreg. Komplekse toner som gir et interessant spill mellom baseølet, rabarbraen, kveiken og eikefatene. Ørlite skarp syrlighet fra rabarbra, eplekart, umoden plomme, eddik og sitrus. Det er høy, tørket sjøgress, stikkelsbær, grønne druer og fuktig kjeller før eikefatene tar over.
Ikke så balansert som Wilderness og Mirage var, men blir spennende å se utviklingen om de sure toppene daler noe og at eikepreget avtar litt, men et øl som stadig ga nye impulser nedover i flasken

Lasse L 8,5/10 Untappd 4,2 (19 ratings)

 

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs
Lasse Lukacs står bak bloggen
lassel.blogg.no, er festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo og har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel gjennom sommer- og juleølsmakinger siden 2016. Jobbet med mat og drikke siden tidlig 90-tallet

Skriv en kommentar