Dagens ølanbefaling: Nøgne Ø Mirage Wild Ale Reserve

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling er Mirage fra Nøgne Ø.

Dagens ølanbefaling: Nøgne Ø Mirage Wild Ale Reserve

Nøgne Ø er det første handverksbryggeriet i Norge, og har i en årrekke levert kvalitet i flere ølstiler. Ved oppstarten i 2003 lanserte de Norges første kommersielle IPA, og i nyere tid har de blant annet laget en klassisk pils. Nøgne Ø Mirage er en del av fatlagringsprogrammet de har hatt siden 2006.

Når vi skal feire Norges nasjonaldag er det på sin plass å ha norsk drikke i glasset – det være seg cider fra eplegårdene på Vestlandet eller gode saison eller gårdsøl fra de utallige norske bryggeriene rundt omkring i det ganske land.

Nøgne Ø Mirage er et slikt øl. Ølet har en lett syrlig aroma som kanskje minner litt om sitron eller lime, med et hint av pepper og hesja gress. Fargen er strågul, og smaken er syrlig med en perlende munnfølelse og en finfin sødme i bunnen. Ølet avslutter med en lett bitterhet og et ønske om å ta en slurk til.
Ølet er et perfekt følge til den såkalte champagnefrokosten – eller skal vi si saisonfrokosten. En frokost er ingen utfordring for dette ølet matmessig. Det håndterer både fisk, egg og spekemat like godt og derfor et meget anvendelig matøl der man ønsker en frisk og lett syrlig drikke.

Jeg kunne ha servert dette ølet både til koldtbord, som velkomstdrink til en bedre middag, eller til ovnsbakt kveite.

Hva: Nøgne Ø Mirage Wild Ale Reserve
Forpakning: Glass 0,75L
Alkoholprosent: 8%
Pris: 149,-
Hvor: Vinmonopolet

Dagens anbefaling er fra Tommy Holen Helland. 
Ølblogger på Tommy’s ølblogg, eier av Gulating Ølutsalg Byhaven i Trondheim og grunnlegger av Ølportalen

Skriv en kommentar