Dagens ølanbefaling: F.E.D.I.R.E.S.P. fra Kinn Bryggeri

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling er en klassiker fra Florø.

Dagens ølanbefaling: F.E.D.I.R.E.S.P. fra Kinn Bryggeri

Farge: Svart med rødlig skjær og dyp beige skum
Aroma: Røstet malt, kaffe, lakris, bitter sjokolade, tørkede mørke frukter og mørk sirup
Smaker: Fyldig kropp og herlig viskositet på ølet. Det er det mørke, røstede maltet som preger med toner av kaffe, lakris, mørk karamell, aske, mørk sjokolade, treverk, kakaopulver, svisker, fiken og tobakk. Det er mye som skjer her og et fabelaktig øl å drikke kaldt hvor de mer bitre tonene fra kald kaffe, brent karamell, bitter sjokolade og aske titter frem, mens de mer sødmefulle smakene fra mørk sirup, fiken, fersk kaffe og sjokolade kommer frem når ølet lunes i glasset.

Dette var jo legendarisk øl da den først ble brygget for å markere Kinn sitt brygg nummer 100. Siden de leker litt med oppskriften rundt ølet for hvert brygg, kan det være store forskjeller fra årgang til årgang, men det er alltid spennende å smake på Svartekunst.

Jeg hadde stilt meg i polkøen om det kom en fatlagret Foreign Extra Double Imperial Russian Export Stout Porter (ikke at forkortelsen WRBBAFEDIRESP – Woodford Reserve Bourbon Barrel Aged Foreign Extra Double Imperial Russian Export Stout- hadde hjulpet saken stort), men jeg syns det er godt at det er kjærlighet til de gamle klassikerne med litt røffere kanter også. Så kan man heller slipe ned de røffeste kantene med litt lagring.

NB! Det 2017 på tittelen i linken til Vinmonopolets sider, samt at bildet som er brukt er Svartekunst 2019, men det er faktisk 2018-versjonen som nå er tilgjengelig, med en og annen butikk som har restlager av 2017-versjonen.

Lasse L 9/10 Untappd 4,13

Kinn Bryggeri
Svartekunst 2018 F.E.D.I.R.E.S.P.
10%
0,375l
kr 69,90

 

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs
Lasse Lukacs står bak bloggen lassel.blogg.no, er festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo og har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel gjennom sommer- og juleølsmakinger siden 2016. Jobbet med mat og drikke siden tidlig 90-tallet

Skriv en kommentar