Dagens ølanbefaling: Wit fra Klostergården Håndbryggeri

Dagens ølanbefaling: Wit fra Klostergården Håndbryggeri

Klostergården er et av de eldste bryggeriene i Trøndelag. De holder til ved de gamle klosterruinene på Tautra på Frosta og brygger stort sett klassiske ølstiler. På gården har de ikke bare et bryggeri, men også en restaurant, en liten gårdsbutikk, brenneri og et trøndersk «soinnhus». Et «soinnhus» er et røykeri for røyking av den tradisjonelle stjørdalsmalten. Denne malten brukes både i porteren deres, som du finner i butikkhyllene, den mer kjente Alstadberger. Dette var Norges første øl merket med «Norsk spesialitet». Stjørdalsmalten brukes også til deres nye prosjekt whisky-produksjon.

Hvis du ønsker å lære mer om de ulike ølstilene som finnes, så anbefaler jeg å med å teste ut Klostergården sine øl. Kjøper du for eksempel med deg en pale ale, blond eller porter, så får du et typeriktig øl i den stilen.
Ukens øl er et hveteøl i belgisk stil. Ølet, som i tradisjon tro er krydret med sitrusskall og koriander, har en frisk og lett fruktighet i smak og aroma. Ølet passer enten som en forfriskende tørstedrikk i varmen, eller til skalldyr, lett sjømat eller kanskje en syrlig chèvre.

Hva: Klostergården Håndbryggeri, Wit
Forpakning: Glass 0,5L
Alkoholprosent: 4,7%
Pris: 69,90/71,90
Hvor: Dagligvarebutikker i Trøndelag, Gulating Ølutsalg og ellers butikker med bredt utvalg.

Skriv en kommentar