Unik åpning for Apollon Tønsberg

Fra Bergen til Tønsberg, det er turen som et av landets mest unike barer nå tar. Etter å ha etablert seg som et av vestlandsbyens beste ølsteder, driver nå Apollon Platebar å bygger bar i vestfoldsperlen Tønsberg. Og det er mer enn barkonseptet som blir unikt, når Apollon Tønsberg åpner dørene sine den 25. juni.

Unik åpning for Apollon Tønsberg

«Det jobbes for fullt nå, så beklager om det er litt støy i bakgrunnen» sier Tor Tessem på telefon til Ølportalen. Han er daglig leder på Apollon i Bergen, men har tatt turen til Tønsberg for å bygge bar denne uken. For åpningen nærmer seg med stormskritt. «Vi har planlagt åpning den 25. juni, så det er nok å henge fingrene i. Vi får god hjelp fra samarbeidspartnerne våre for å få alt på plass i tide, og det er en del ting som vi føler er virkelig unikt for denne baren.» fortsetter Tessem. «Vi har valgt å starte denne baren helt uten noen avtale fra de store bryggeriene, men har inngått et unikt samarbeid med interesse på tvers av to håndverksbryggerier. Derfor har vi signert hovedavtale med både Haandbryggeriet og Kinn Bryggeri, en type avtale vi tror vi er de første til å gjøre.»

Apollon er en av landets eldste drevne platesjapper, og har eksistert i Bergen siden 1976. Fra metall til folk, variasjon har det alltid vært å finne. Da de i 2012 startet egen bar lot ikke suksessen vente på seg, med 46 tappelinjer og mange eventer i normale driftsår.

Nå kommer de til Tønsberg, og Tor legger ikke skjul på at «hvorfor Tønsberg» er det mest spurte spørsmålet. «Hehe, den har jeg hørt før. For oss var det logisk på flere måter. Mellom Kristiansand og Oslo finnes det ingen ordentlige platebutikker, slik som vi har i Apollon. Videre er det også veldig langt mellom de skikkelige gode ølstedene i regionen, der man kan få norsk håndverksøl av høyt nivå.» høres det gjennom larmen fra et slagbor. «Vi kommer til å ha 26 tappelinjer ved åpning, og i tillegg til et stort utvalg fra Haandbryggeriet og Kinn har vi også signert avtale med 7 Fjell, Lindheim Ølkompani, Færder Mikrobryggeri og Amundsen Bryggeri. Så her garanteres godt brygg med god musikk!» avslutter Tor.

Apollon Tønsberg er satt til å åpne 25. juni, og vil befinne seg i Rådhusgaten 4.

 

Skriv en kommentar