Dagens ølanbefaling: Rodebak Gårdsbryggeri Farm To Farm Saison Revival

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling er Farm to Farm Saison Revval fra Rodebak Gårdsbryggeri

Dagens ølanbefaling: Rodebak Gårdsbryggeri Farm To Farm Saison Revival

Rodebak Gårdsbryggeri
Farm to Farm Saison Revival
Saison 4,7% 0,75l kr 109,00

Farge: Matt, strågul med offwhite skum
Aroma: Lyst malt, florale toner, høy og fuktig gress, stenfrukter, hvitt pepper og hint mot banan og pære
Smaker: Det er en floral bris som kommer over tungen påfulgt av lyst malt, stenfrukter, høy, samt noe krydder rundt hvitt pepper og muskatblomst.
Frisk, lett syrlig, god fylde og en intrikat smaksopplevelse.
Herlig og fruktig saison som er helt på høyde med belgiske saisoner.

Farm to Farm har brukt kun lokale produkter. Byggkornet er dyrket, sanket og maltet hos Bonsak gårdsmalteri, humlen er plukket lokalt sammen med gjengen på Bonsak og det er Rodebak sin eget husgjær som er brukt.
Dette er en dypt ærefullt hyllest til det belgiske gårdsølet og de har lykkes optimalt med hyllesten.

Det ble nylig stilt spørsmålet «Hvorfor snakker ikke flere om saison?» i en ølgruppe på sosiale medier. Vel, jeg skal ta det et steg lenger, hvorfor er det ikke flere som snakker om Rodebak? Det har Rennbyggerne virkelig fortjent!

Rodebak Gårdsbryggeri ble startet av Carl Christensen på gården Rotbakken (Rodebak er den gamle stavemåten) i Rennebu på Innset i Sør-Trøndelag. De brygger mye øl på sitt husgjær og bruker malt fra verdens nordligste malteri, Bonsak gårdsmalteri.

 

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs
Lasse Lukacs står bak bloggen lassel.blogg.no, er festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo og har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel gjennom sommer- og juleølsmakinger siden 2016. Jobbet med mat og drikke siden tidlig 90-tallet

Skriv en kommentar