Nøgne Ø Charley Noble

Charles Noble, en britisk kaptein på et handelsskip rundt 1850, fant ut at pipa til skipets bysse var laget av kobber og beordret mennene sine til å pusse det blankt og fint. Derav fikk pipa til den vedfyrte ovnen tilnavnet «Charley Noble».

Nøgne Ø Charley Noble

Nøgne Ø
Charley Noble
Barley Wine 12% 0,33l kr 99,90

Farge: Nesten klar, dyp rødbrun med beige skum
Aroma: Mye søtlig torv, tørket frukt som rosin, fiken og aprikos, kakao, fløtekaramell, mørk sirup, bål og tobakk
Smaker: Kompleks, fyldig og vinøs. Litt røstet malt, søtlig torv, tørket frukt, sjokolade, eik, vanilje, hermetisk pære, fløtekaramell og hint mot velristet brød.
Søtlig maltbase med mye innslag fra tørket frukt spesielt fiken og aprikos, kakao, whiskeyfat og kremtete karameller.
Litt boozy, men nydelig koseøl på terrassen etter skumringen.

Den utvikler seg etterhvert som den lunes og et mer vinøst preg omfavner ølet.
Skal bli spennende å følge dette ølet i lagringen for gleden av hva en barley wine kan utvikle seg til og det fine torvpreget fra whiskeyfatene.

Denne røykpregede, engelske barley winene er enda en herlig fatlagert øl fra Rygene.

Charles Noble, en britisk kaptein på et handelsskip rundt 1850, fant ut at pipa til skipets bysse var laget av kobber og beordret mennene sine til å pusse det blankt og fint. Derav fikk pipa til den vedfyrte ovnen tilnavnet «Charley Noble». Varmende og røykfylt.

 

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs
Lasse Lukacs står bak bloggen lassel.blogg.no, er festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo og har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel gjennom sommer- og juleølsmakinger siden 2016. Han har jobbet med mat og drikke siden tidlig på 90-tallet

Skriv en kommentar