Ukens ølanbefaling: Hogna Misty Mountain Tops

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg.

Ukens ølanbefaling: Hogna Misty Mountain Tops

Hogna Brygg
Misty Mountain Tops
NEIPA 6% 0,44l kr 79,90

Farge: Tåkete, dyp guloransje med lyst gult skum
Aroma: Bitterhet fra grapefrukt, appelsinmarmelade, sydhavsfrukter og sitrus
Smaker: Lett kremete og søtlig, men restriktiv bruk av laktose her. Det er mandarin, mango, papaya, melon, fersken, stenfrukt og lett bitterhet mot appelsinmarmelade.
Det kommer mer anslag av aprikos og søte multer når den lunes litt.

Gjengen på Singsås har vært dyktige bryggere i lang tid, men de har virkelig slått på stortromma de siste par årene. Med Bonsak malt på laget, har man selvfølgelig fått et lite forsprang når det kommer til fruktige Ipa’er pga deres Fruktopia-malt.
Misty Mountain Hops finnes i butikkstyrke i gode ølbutikker og er absolutt å anbefale av øl i butikkstyrke, mens Misty Mountain Tops er noen få prosent mer, finnes på polet og gir et litt annet smaksbilde.
Syns MMHops var veldig god, men tror jeg må smake begge samtidig om jeg ble tvunget til å kåre en vinner

 

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs
Lasse Lukacs står bak bloggen lassel.blogg.no, er festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo og har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel gjennom sommer- og juleølsmakinger siden 2016. Han har jobbet med mat og drikke siden tidlig på 90-tallet

Skriv en kommentar