Pølser og Pils

Etter lanseringen av bestselgeren "Øl hele året" i fjor, er Jørn Idar Kvig og Stian Staysman Torbjørnsen klare med en ny bok: Pølser og Pils. Boken kommer i butikkene 20. september, og vil være en blanding mellom kokebok, bruksbok og underholdning med de to ølelskerne.

Pølser og Pils

Jørn Idar er ikke et ukjent navn for Ølportalens lesere, da han tross alt var med å starte den i 2013. Både før og etter har han skrevet bloggen Høyt Skum, og er nå på sin sjette ølbok. Dette er en av de mest folkelige han har vært med på, i følge han selv.


«Det har vært veldig gøy å se hvor bredt Øl Hele Året traff, hvor mange nye ølentusiaster den var med å skape. Når jeg startet skrivingen av Pølser og Pils hadde jeg akkurat den samme tankegangen, å gjøre den så folkelig og tilgjengelig som mulig. Og hva er vel mer folkelig enn akkurat pølser og pils, når vi kommer inn i den herlige verden av øl og mat?» sier Jørn Idar til oss.

Det var nok et par som hevet både et og to øyenbryn da det ble annonsert en ny ølbok i 2020 mellom Jørn Idar og Stian, som ølmessig ikke har mye til felles. Der Jørn Idar nok foretrekker håndverksøl foran industriøl, har Stian mange ganger sunget og vist sin kjærlighet til industripilsen. Men i følge Jørn Idar er det akkurat det som gjør de til en god duo.
«Det er ingen tvil om at Stian når ut til et helt annet, og ikke minst større publikum enn meg. Det gjør at jeg får lov til å spre budskapet om det herlige ølmangfoldet vi har i landet til nye mennesker, og på den måten være med å hjelpe både øldrikker og øl-Norge. Dette er også målet med denne boken, vise folk hvor fantastisk mye spennende og deilig man kan lage med pølser, og ikke bare tenke at pølser er grillpølse eller wiener».

Boken som kommer i handelen neste uke inneholder i følge forfatteren over 50 oppskrifter, på både pølser, middager, tilbehør og mer. Hva mer lurer du på? Vel, dessert med pølse har blitt nevnt… I tillegg kan man lære hvordan man lager pølser selv, det er tips og triks, anekdoter og historier fra Stian`s liv og mer til. Med andre ord har det nok en gang kommet en bok om øl, som tar en upretansiøs tilnærming til en av hvermannsens favorittretter.

 

 

Skriv en kommentar