E.C. Dahls Bryggeri sin Kong Vinter vant internasjonal ølkåring

Tirsdag stod jubelen i taket hos E.C. Dahls i Trondheim. Ølet deres «E.C. Dahls Kong Vinter» ble tildelt gull ved European Beer Star 2021-utdelingen i Nürnberg i Tyskland – en ølkåring som henger meget høyt internasjonalt.

E.C. Dahls Bryggeri sin Kong Vinter vant internasjonal ølkåring

©Private Brauereien

 

En stolt bryggerimester Wolfgang Lindell forteller til Ølportalen:
– Dette viser at vi har et verdensklasseøl i Kong Vinter
 

Håndverksmalt
Kong Vinter vant i kategorien German-Style Dunkler Bock.

-Denne prisen går til hele teamet her på EC Dahls, og den er et bevis på at vi har lykkes med å lage et av de beste ølene i verden! Dette er et øl hvor maltet spiller hovedrollen, så denne prisen hedrer også Bonsak Gårdsmalteri som er vår lokale leverandør av håndverks-malt. Kong Vinter er brygget på 100 prosent malt fra Bonsak, sier bryggerimester Wolfgang Lindell
 

I konkurranse med 2395 øl
Det var 130 internasjonale øleksperter, bestående av bryggmestere, fagjournalister, ølsommelierer og andre øleksperter som bedømte ølene etter utseende, skum, aroma og smak i tillegg til noen kategorispesifikke egenskaper. Totalt var 2395 øl fra 44 land over hele verden med i konkurransen.

Kristian Berger, bryggeriambassadør hos E.C. Dahls, legger ikke skjul på at han er stolt
– E.C. Dahls har vunnet gullmedaljer i tre århundrer, og dette er klart den største i nyere tid! Denne prisen deler vi med alle som elsker ølet vårt, sier ha og fortetter: Og ikke minst vår lokale malt-leverandør Bonsak Gårdsmalteri som her beviser at deres malt er i verdensklasse.

 


Om E.C. Dahls Bryggeri…

E.C. Dahls Bryggeri er et bryggeri i Trondheim, Norge. Bryggeriet ble grunnlagt av Erich Christian Dahl i 1856 og har siden vært det største bryggeriet i regionen. E.C.Dahls er i dag et åpent bryggeri som i tillegg til å brygge ulike typer øl, tilbyr omvisninger og ulike ølarrangement for publikum. Bryggeriet huser også puben og restauranten E.C. Dahls Pub og Kjøkken.

Skriv en kommentar