Gulating Ølutsalg Mosjøen åpnet

Gulating Ølutsalg Mosjøen åpnet

Etter en vellykket pop-up butikk i Mosjøen i 2020, etablerer nå Gulating gründerne Tommy Holen Helland og Marc-Andrè Schopen en permanent utpost i Gulating Mosjøen. Sammen på laget har de fått med seg lokalgründerne Martin og Morten Vik, i butikken som åpnet sine dører i går på Sjøsiden Senter.

Da første Gulating butikk åpnet i Trondheim i 2016, var det Tommy som sto bak. Det etter å ha vært en del av Gulating atmosfæren siden før butikkkjeden oppsto, og han fikk etterhvert med seg Marc-Andrè og startet ny butikk i Trondheim, den gangen på Sirkus Senter. Sammen har de åpnet Gulating Steinkjer tidligere i år, og i går var det helgelandsbyen Mosjøen sin tur.

En glad medeier i Gulating Ølutsalg Mosjøen, Tommy Holen Helland.

«Vi er både spente og glade for at vi (red. anm. Tommy og Marc-Andrè) snart er i gang med vår fjerde butikk, men det er jo litt galskap også. Vi bor 6 timer unna butikken, men har fått med oss Martin og Morten som deleiere. Vi har stor tro på at de vil være med på å bringe denne butikken frem som en av de beste i kjeden, med kunnskap og stor kjærlighet for norsk øl.» sier Tommy Holen Helland til Ølportalen.

Helgeland har de siste årene fått flere lokale bryggerier, med oppstarten av blant annet Raus Bryggeri og AS Norsk Gjærverk (Mo i Rana). For noen år tilbake la Mosjøen Mikrobryggeri ned som byens eneste bryggeri, men ølmiljøet i Mosjøen står sterk både gjennom Vefsn Ølklubb og et aktivt hjemmebryggermiljø. Sistnevnte er noe den nye Gulatingbutikken også har planer om å tilfredsstille på nyåret avslører Helland.

«På nyåret kommer vi til å etablere en liten bryggeavdeling i butikken, men her trenger vi både tips og råd for å få det utvalget hjemmebryggerne i Vefsn og Helgeland ønsker seg.» avslutter Tommy.

Fakta om Gulating:

  • Gulating ble startet i 2011 av Rolf Ivar Skår, og består av uavhengige butikker, puber og eget grossistledd.
  • Med åpningen av Gulating Mosjøen har kjeden nå 25 aktive butikker over hele landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Skriv en kommentar