Lindheim Ølkompani kåret til Brewery of the Year 2021

Lindheim Ølkompani kåret til Brewery of the Year 2021

Lindheim Ølkompani har blitt kåret til Best Brewery of the year 2021, i en av verdens mest prestisjetunge ølkonkurranser. Gårdsbryggeriet havner da i en meget eksklusiv klubb med blant annet Dupont, og som befester bryggeriets posisjon som kanskje landets fremste innen frukt- og surøl.

Eivin Eilertsen og Ingeborg Lindeheim i kjelleren. Bilde: Lindheim Ølkompani

Brussels Beer Challenge er anerkjent som en av de mest seriøse ølkonkurransene i verden, og ble holdt for 10 året. Festivalen har som mål å være så rettferdig og profesjonell som mulig, noe som blant annet reflekteres i de 49 nasjonalitetene som dommerne representerte i år. Det var en lett sprudlende Eivin Eilertsen som Ølportalen fikk tak i, rett etter at bryggeriet hadde fått vite om prisen.

– Det er jo ganske sprøtt! Og for oss som sitter på Gvarv, litt skjerma fra resten av «ølverden» føles det jo deilig å få bekreftelse på at vi gjør ting rett. Vi bruker ekstremt store ressurser på disse «mix fermentation beers» som vi vant med, og dette er jo en stor motivasjonsboost til å fortsette å produsere de.» sier Eivin fra Lindheim Ølkompani.

Lindheim Ølkompani har tidligere vunnet medalje i konkurransen, men i år var det en meget imponerende forestilling fra bryggeriet som endte opp med 3 medaljer for sine surøl. Både deres Coolship Blåbær og Stakk endte opp med hver sin sølvmedalje, mens deres Sour Cherry hadde høyest score av alle de 1800 ølene og gjorde at de ble kåret til Best Brewery of the Year 2021. Eilertsen er ikke i tvil om hva som gjør at de har høstet så mange medaljer i år.

Lindheim Ølkompani Sour Cherry

– Hemmeligheten er bra frukt. Det meste av frukten vi bruker i øl og sider er fra egen gård eller fra en nabogård, det gjør det enkelt å ha kontroll på kvaliteten på frukten. Vi høster når frukten er slik vi vil ha den» sier Eivin.

Med så mange innsendte øl, var det bare 80 medaljer som ble gitt ut. Ikke overraskende var det Belgia som vant flest med hele 53 medaljer, men det var også mange overraskelser om man ser på helheten. Italienske bryggerier vant hele 33 medaljer foran USA sine 32, mens Kina ser ut til å bli et spennende ølland etterhvert med 18 medaljer etter konkurransen. Fra Norge var det kun Lindheim Ølkompani som vant, men bryggeriet har på ingen måte tenkt å hvile på laurbærene.

– 2022 kommer til å bringe masse nye «mix fermentation» øl. Og vi skal endelig lansere vår første «Schaarbeekse Kriek», etter at vi plantet 600 Schaarbeekse kirsebærtre for fem år siden. Det har vært en værmessig hard sesong for trærne som normalt ville kunne gitt oss tonnevis av bær, men vi har kun fått samlet opp til sammen 300kg. Dette ender opp i noen tønner med 2018 coolship-øl, som vi håper å kunne servere enda flere besøkende til sommeren, avslutter Eivin.

Skriv en kommentar