Norsk bryggeriprodusent utvider

Norsk bryggeriprodusent utvider

Grimstadbedriften Apparatus AS har de siste årene fått solid markedsposisjon gjennom sin merkevare Brewtools, som produserer bryggeutstyr for både hjemmebryggere og proff bryggerier. Etter flere suksessfulle år på rad investerer de nå tungt i nye produksjonslokaler, og lover nye arbeidsplasser og innovasjoner i årene som kommer.

Kilde: Facebook.com/brewtools Brewtools

Siden oppstarten i 2016 har firmaet i Grimstad fokusert på kvalitet og innovasjon innen bryggebransjen, og deres merkevare Brewtools har blitt velkjent i hjemmebryggermiljøet. Brewtools leverer alt fra bryggemaskiner og gjæringstanker, til utstyr for nanobryggerier. Nå har de gjort klart til utviding av lokaler, med signering av utbygging av et nytt 3500 kvadratmeter stort næringsbygg.

-Vi ønsker å utviklet bærekraftige produkter som bruker ny teknologi, og samtidig holder høy kvalitet der målgruppen er både entusiastiske hjemmebryggerere og proff-brukere i småskala. Med et nytt bygg samler vi alt av produksjon, montering, lager, design, utvikling og administrasjon under samme tak, sier Øyvind Stokkan, daglig leder i Apparatus AS til Ølportalen.

Bedriften lanserte Brewtools offisielt med første hjemmebryggmaskiner i 2018, etter noen år med planlegging, utvikling og produksjon. Siden 2018 har bedriften hatt stor suksess, og ligger ann til å ende med ca 40. millioner i omsetning i 2021. Dette er med på å legge grunnlaget for den videre veksten og utviklingen av firmaet, fortsetter Øyvind.

Tomten som skal bli stedet for den nye fabrikken til Apparatus AS.
Kilde: Facebook.com/brewtools Brewtools

– Det meste av overskuddet investeres i vekst og nye produkter, vi har for eksempel lange ventelister på gjæringstanker som gjør at vi er trygge på videre vekst i 2022. Vi håper å kunne bruke neste år til å lansere avanserte kontrollsystemer for gjæring, samt flere nye modulære og universelle produkter som kan brukes til mange formål. Utfordringen er at det er svært lav tilgang på elektronikk grunnet pandemien, men vi er klare til å fortsette veksten fortløpende. avslutter han.

Byggingen av det nye næringsbygget til Apparatus AS vil skje gjennom flere byggetrinn, med planlagt oppstart i 2022.

Skriv en kommentar