Kjetil Jikiun ny bryggmester på Telemark Bryggeri

En av landets mest profilerte bryggere gjennom tidene gjør comeback i Norge, når Kjetil Jikuin nå har blitt annonsert som bryggmester i det nyoppstartede Telemark Bryggeri.

Kjetil Jikiun ny bryggmester på Telemark Bryggeri

Kjetil Jikiun var medgründer da Nøgne Ø startet i 2002, og er av mange ansett som en av gudfedrene innen håndverksøl her i Norge. Etter at Hansa Borg hadde kjøpt opp 54.44% av aksjene i 2013 gikk han over i en 50% stilling, frem til han solgte sine resterende aksjer i 2015. Bruddet var ikke uproblematisk, men fokuset gikk etterhvert på sitt eget prosjekt Σόλο (Solo) på Kreta. Etterhvert fant ølene hans veien tilbake til norske ganer gjennom kontraktssamarbeid med norske bryggerier, og nå kan det se ut som det vil bli enda fler øl brygget av Kjetil tilgjengelig på markedet når han nå er annonsert som ny bryggmester på Telemark Bryggeri.

– Vi er ekstremt fornøyde med å ha med Kjetil i familien. Han representerer alt det vi står for, og vi gleder oss til hva fremtiden bringer. Hans fokus på å lage kvalitetsprodukter er helt i tråd med vår filosofi og han er en perfekt match med oss, sier daglig leder i Telemark Bryggeri, Dag Markus Andreassen i en pressemelding.

Bryggeriet i Skien gjenoppsto med nye eier i starten av 2021, etter at konkursboet ble kjøpt opp i 2018. Tidligere eiere var Trondhjem Mikrobryggeri og Oslo Mikrobryggeri, som brukte bryggeriet ved Skjenselva i Skien til å produsere sine flaskeøl til dagligvare. Etter overtagelse tok det nesten tre år før kjelene igjen var i sving på bryggeriet, og høsten 2021 hadde de en av landets mest suksessfulle folkefinansieringer noen sinne. Da hentet de inn 8,6 millioner i kapital gjennom Folkeinvest, og har ytterligere planer om en ny kapitalinnhenting i 2022 i følge deres hjemmesider.

Skriv en kommentar