Battle of the Breweries 2022

Pandemien har selvsagt gjort at det har vært lite aktivitet på ølfronten i det siste, og det er nok mang en ølentusiast som rett og slett har begynt å kjede seg litt. Tap take over, smakinger, øl middager har alle vært fraværende, men nå skjer det ting i Bergen by som vil hjelpe på kjedsomheten.

Battle of the Breweries 2022

Denne artikkelen ble først publisert på Bergen Beer Blog. 

En av dem som kjedet seg mest er Yngve Thomassen Flogenfeldt, kjent for mange som selger for Lervig Bryggeri. Yngve tok like godt kontakt med sin kompis Antonio som jobber hos Colonialen og spurte om ikke de kunne sette i gang en serie øl middager, eller «Battle of the Breweries». Antonio og Colonialen syns det var en god plan, og i dag kjører de i gang.

Får i kål på vaffel

Fra den tidligere konkurransen Bryggeribråk.  Ove Haugland Jakobsen

Formatet blir som lignende arrangementer; mest kjent er vel Bryggeribråk som pågikk i en årrekke på Håndverkerstuene i Oslo.

To bryggerier konkurrerer om å finne den beste ølparingen til en tre retters meny, og publikum er dommere og stemmer over hver kombinasjon. Vinneren går videre til delfinaler og tilslutt sitter to bryggerier igjen og kjemper om ærestittelen. I Bergen har Bare Vestland kjørt lignende arrangementer for fulle hus. Denne gangen er det Colonialen’s restaurant Brasseriet på Litteraturhuset som er vertskap.  Bergen Beer Blog fikk være med på en prøvesmaking av første meny, og kan love høy kvalitet!

Første to bryggerier ut i innledende runder er Kinn Bryggeri og Lysefjorden Mikrobryggeri.  Det skjer allerede tirsdag 25. januar kl. 18.00, og det er noen billetter igjen: colonialen-litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/battle_of_the_breweries_i_brasseriet_lysefjorden_vs_kinn

1/2 møter Haandbryggeriet (Drammen) Ægir Bryggeri (Flåm)

8/2 er det lokalderbyet ELØSkudenenes Bryggeri

15/2 møter Stavangers stolthet Lervig Bryggeri våre lokale helter i 7 Fjell Bryggeri.

Super sjanse til å spise mat fra noen av de beste kokkene i byen, og smake øl fra noen av landets beste bryggere!

Skriv en kommentar