Mack Banana Milkshake IPA kåret til Årets Øl 2021

En eksotisk øl fra Arktis ble torsdag kveld kåret til Årets Øl 2021, da Macks Mikrobryggeri vant prisen under Det Norske Måltid.

Mack Banana Milkshake IPA kåret til Årets Øl 2021

Under den store mat- og drikkevarekåringen Det Norske Måltid, ble Banana Milkshake IPA kåret til Årets Øl 2021. I konkurranse med øl fra Rygr Brygghus og Kinn Bryggeri i finalen, var det til slutt bryggeriet fra Tromsø som tok den øverste plassen.

Foto: Fabel Media/Det Norske Måltid

– Vinneren er et spennende øl med fin fylde. Elementene kommer tydelig frem, både humlebruk og frukt. Et veldig godt laget øl med pen balanse i smakene. Smaken er leken og aromaen har et tydelig bananpreg, sier juryens begrunnelse.  Ølet er en «milkshake» IPA tilsatt laktose, banan purè og bananaroma, og er et resultat av eksperimenteringen på det lille bryggeriet til Macks Ølbryggeri, Macks Mikrobryggeri.

– Milkshake og banan er kanskje ikke det første man forbinder med øl, men her må jeg gi en stor honnør til Eivin Milde og teamet på Mikrobryggeriet for å jobbe frem denne innovasjonen. Dette bekrefter nok en gang at det ikke er noen hindring å produsere kvalitet selv om man er lokalisert i Arktis og 100% norsk eid, men snarere en fordel, sier Administrerende direktør i Mack, Roger Karlsen i en pressemelding.

Skriv en kommentar