Norbrygg Hordaland inviterer til online ølsmaking med Hogna Brygg

Lørdag 5 februar inviterer Norbrygg Hordaland til livestreamet bryggedag, med Hogna Brygg og Mjøderiet.

Norbrygg Hordaland inviterer til online ølsmaking med Hogna Brygg

Pandemien har lært oss en del nye triks, blant annet å holde ølsmakinger online.

Når alt var nedstengt og det ikke var mulig å henge med andre ølentusiaster og smake edle dråper ble onlinesmakinger en god (men noe mager) trøst.

Ikke minst i hjemmebryggermiljøet, der savnet etter å smake hverandres øl og henge med likesinnete har vært stort.

Litt av vitsen med å brygge øl er jo å smake hverandres brygg og nerde dypt og inderlig sammen om mesketemperaturer, gjærvalg og humletilsetninger..

Norbrygg Hordaland satte i gang en rekke online smakinger der de fikk med seg bryggere som Espen Lothe, Gahr Smith-Gahrsen, Evan Lewis og Marius Graff.  Hjemmebryggerene og andre ølinteresserte strømmet til strømmingen, for å si det sånn.

Med øl og mjød i fokus

Gjengen i Hordaland bestemte seg for å ta det et skritt videre, så nå når samfunnet begynner å åpne opp igjen setter de seg på flyet til Trondheim og drar til Hogna Brygg.

Lørdag 5. februar streames det først en bryggedag, der Ola fra Hogna og Stian fra Mjøderiet skal samarbeide om en braggot (altså en blanding av mjød og øl).  Sendingen starter i 11.tiden, og det blir en skikkelig brygging-minutt-for-minutt-sending.  Innimellom tas mikrofonen frem og bryggerene forklarer hva de holder på med,og seerene kan stille spørsmål.

Kl 19.00 blir det en online ølsmaking med Liv og Ola fra Hogna, + en bonussmaking av mjød med Stian fra Mjøderiet.  Her kan seerene også delta med online spørsmål og kommentarer.

Det hele blir streamet live her:  https://www.youtube.com/channel/UCIYn1V5tBT7fmaTDIgOEgWQ

Disse ølene skal smakes:

  • Hogna:
    • Misty Mountain Tops
    • Rødskjegg
    • Even More Hops, versjon BRU-1
    • Chocolate Seasurf
    • #250 (Voyager)
  • Mjøderiet:
    • Midgard

Skriv en kommentar