Guinness åpner mikrobryggeri i London

Old Brewers Yard ved Covent Garden i London har bryggehistorie gående helt tilbake til 1722. Og 300 år senere skal Guinness altså begynne og brygge skummende øl der igjen.

Guinness åpner mikrobryggeri i London

Stor-Britannias finansminister Rishi Sunak ved presentasjonen av Guiness at The Old Brewer's Yard

Fasaden til Guinness at The Old Brewer’s Yard i London Diageo/ Guinness

I 1759 signerte Arthur Guinness en låneavtale på 9000 år for St. James’ Gate brewery i Dublin og siden har det sorte gullet spred seg til over 120 land, hvor det nå brygges i hele 49 av de landene.
Men allerede før Arthur ble født i 1725 hadde man brygget øl ved Old Brewer’s Yard i London.

Nå blir det altså et området på ca. 4700 kvm2, satt sammen av gamle brygghus og bakgårder, som får en totalrenovering i det hippe området The Yard’s i Covent Garden og skal bli et mikrobryggeri og et ‘knutepunkt for kultur’, hva enn det betyr.

Kart over The Old Brewer’s Yard ©Diageo/Guinness

«Guinness at The Old Brewer’s Yard» -som prosjektet heter- har et budsjett på svimlende 870 millioner kroner og i tillegg til et mikrobryggeri, skal det huse et besøkssenter, restaurant, takterrasse, souvenirbutikk og et opplæringssenter hvor 100 studenter skal utdannes årlig.
Det er forventet at stedet vil skape over 150 arbeidsplasser.
Prosjektet innegår i Diageo (drikkeselskapet som eier Guinness) sitt miljørvennlige satsning Society 2030: Spirit of progress, slik at ‘Guinness at The Old Brewer’s Yard’ blir karbonnøytrale til år 2030.

Mikrobryggeriet med sitt fatlagringsprosjekt, vil brygge endel eksklusivt øl for barene og restauarntene på Old Brewer’s Yard, slik at de kan spe på med håndverksøl i tillegg til hver tiende pint solgt i London, som er en Guinness.

Den klassiske Guinness-stouten derimot, vil kun brygges ved bryggeriet i St. James’ Gate i Dublin for salg i Stor-Britannia og Irland.

Guinness at The Old Brewer’s Yard er forventet å åpne høsten 2023

Skriv en kommentar