Ukens ølanbefaling – Steam Brew

Ukens ølanbefaling – Steam Brew

Privatbrauerei Eichbaum, Mannheim, Tyskland
Steam Brew Imperial IPA
Double IPA 7,8% 70 IBU 0,50l EUR 1

Ukens anbefaling er skrevet av Knut Albert.

Etter to år med hjemmekontor og kortreiste øl, har Europa åpnet opp. Da kan man besøke bryggerier og puber – men så er det også morsomme brygg å finne i supermarkedenes hyller.

I en spansk LIDL-butikk fant jeg denne, sammen med et knippe andre med samme varemerke. En German Imperial Red(!), en hvete-IPA og en Imperial Stout hadde også samme hyggelige pris. Ølet var en helt grei kraftig vestkyst-IPA, med humlebitterhet og ren fruktighet. Ikke noe tåkete laktosepreg her.

En glimrende forfriskning etter en dag i solen. Boksen forteller lite om hvor dette stammer fra. Steam Brew er nok en label LIDL har etablert for spesialøl, og så har de sikkert presset prisen maksimalt.

Alt tyder på at dette er brygget hos Privatbrauerie Eichbaum i Mannheim, Tyskland. På deres egne nettsider får man inntrykk av at det er et mellomstort, litt søvnig pilsbryggeri som det finnes hundrevis av. Men i tillegg driver de åpenbart med kontraktbrygging av helt andre øltyper. Så kan man diskutere om det er riktig å presse prisen så langt ned for slike øltyper.

Svaret er nok at man når helt andre målgrupper, her får kunder som går etter laveste pris et langt bredere ølutvalg enn de er vant til. Og vi skal huske at det er millioner av forbrukere i Europa som mener at en boks eller flaske øl skal koste en Euro eller mindre. Kanskje er dette veien inn i et bredere ølunivers for mange. Og kanskje vil de kjenne igjen noen av disse øltypene neste gang de er i en ølbar med godt utvalg – og til og med være villig til å betale litt mer enn de gjør for en lys lager.

Og må godt øl bare være for de som har god råd?

Skriv en kommentar