Boksen går

Ball Corperation, en av verdens største produsenter av drikkebokser i aluminium, produserte 112 milliarder bokser i 2020.

Boksen går

Ølbokser

Man skulle tro at 112 milliarder bokser er vanvittig mye, men den enorme endringen i markedet de siste årene pga pandemien, gjør at det fortsatt er mangel på bokser i hele verden.

I fjor ble det bygget to nye fabrikker i USA og i år kommer det to til. I tillegg har Ball Corperation investert i flere nye anlegg i Europa, deriblant en ny fabrikk i Stor-Britannia og en i Russland.
De nye fabrikkene i USA vil gi en produksjonsøkning på 12 milliarder bokser, men det betyr ikke stort for bot og bedring, da de boksene som skal produseres der, har allerede blitt forhåndsbestilt.

Ball Corp økte i fjor produksjonen med syv prosent og selv det var ikke nok til å møte all etterspørsel etter bokser.
Selskapet startet i 2022 med å innføre nye minste-bestillinger på bokser, og gikk fra 204.000 enheter til 1.020.000 enheter per bestilling. Dette for å få penger nok til å bygge de planlagte nye fabrikkene, men også for å frigjøre lagerplass, da de vanligvis har hatt lager for trykkede ølbokser for håndverksbryggerier, slik at produksjonen kan utvides på de eksisterende fabrikkene.

I løpet av siste kvartal av 2021 satte Ball Crop. ny rekord, og solgte bokser for 3,7 milliarder dollar på tre måneder.

Fra å være et hatobjekt, har aluminiumsboksen vokst raskt i popularitet de siste årene, ikke minst hos håndverksbryggerier. De er logistisk sett bedre å oppbevaring, for fylling, de er plassbesparelse og samt at vekten i forhold til flasker gir store kostnad- og effektivitetsfordeler.

Ball Corp. ble grunnlagt i 1880, har 21,500 ansatte og hadde i 2020 en omsetning på $11,5 milliarder.

 

Skriv en kommentar