Det legendariske bryggeriet Hair of the dog brewery legges ned

Alan Sprints er en meget kjent figur i bryggeribransjen med sin innovative tankesett om fatlagring og høye alkoholsprosent på øl lenge før dette var vanlig. Nå skal han pensjonere seg og legger derfor ned bryggeriet.

Det legendariske bryggeriet Hair of the dog brewery legges ned

Siden november i 1993 har Hair of the dog vært en pioner ikke bare i Portland, Oregon, men også i den amerikanske håndverksølbransjen. Ikke bare fordi det er snakk om masse skjegg og skjorter i flanell, men fordi med sine klassiske pilsnere, nymotens IPA’er, samt fatlagring av øl har vært bryggeriets kompromissløse stil helt fra starten.

Med sitt 500-liters brygghus har de laget ca 70.000 liter øl i året, samt håndtert et fatlagringsprogram som innehar 160 eikefat, hvor ølet står fra 6 måneder til 8 år.
Bryggeriet har hatt som vane å ‘døpe’ alle ølene sine med navn, som Adam, Greg, Dot, Fred, Ruth og Lila, for å gjøre de til unike individer, som deg og meg, i stedet for å ha generiske ølnavn.
Og så eksprimenterer man med det, slik at Adam blir til Cherry Adam of the wood når Adam blir liggende på fat med kirsebær i 18 måneder.

Og for å gjøre ting enda mer eksperimentelt, har de et rødt egg laget av betong som de lagrer noen øl på. Dette skaper noen unike smaker, men det kan vel også sies at det er ikke for alle de dråpene som kommer ut der.
Men nå lirker det mot slutten for Adam og det familieeide bryggeriet. Pensjonisttilværelsen frister og overgir bryggeriet til noen andre frister ikke, så da er det noen nye brygg igjen, masse øl å selge før Tasting Room og selve bryggeriet i Yamhill Street stenger kranene for godt.

«Øl har gjort meg veldig godt. Jeg føler meg heldig som har fått tilbringe halve livet for å gjøre noe jeg elsker så mye» sier Adam Spints i avskjedsvideoen

Skriv en kommentar