Ukens ølanbefaling – Amundsen Helles Good Lager

Ukens ølanbefaling – Amundsen Helles Good Lager

Ukens ølanbefaling kommer fra Rolv Bergesen, mannen bak Bergen Beer Blog:
Amundsen pumper ut en jevn strøm av øl, i skrivende stund er det listet 55 forskjellige øl fra dem på Vinmonopolets hjemmesider. Riktignok er mye av det på TU, og dermed ikke så lett å få fatt i.

Kikker vi nærmere på hva de pumper ut ser vi at mesteparten er «clickbait» i øl verden; pastry stout, fatlagret (pastry) stout, neipa og kettle sours med alskens tilsetninger.
Ikke så rart da at de høster lovord og høye ratinger på Untappd. For Amundsen er virkelig god på det de gjør, bland de aller beste i Norge.
Dessuten har de vært flinke til å pushe ølene sine utenlands, spesielt i UK.

Jeg har smakt en haug av den typen øl, men som mange ølnerder går jeg etterhvert litt lei av søte, overhumlete NEIPA’er med laktose, og ikke minst de enda søtere pastry stout’ene, full av marshmallows, vanilje, og Gud vet hva. For ikke å snakke om kettle sours med tilsetninger man ikke trodde var mulig. Av og til får man nemlig lyst på en øl som rett og slett smaker øl…

Da jeg oppdaget at Amundsen også lager en god gammeldags Helles Lager var ikke valget vanskelig.

Amundsen Bryggeri
Helles Good Lager
Extra Premium Lager Bier 5% 0,44l kr 49,90 

Utseende :Lys gyllen strågul, stort fluffy hvitt skumhode.

Aroma av lys malt, florale hint av humle, ørlite sitrus og urter.

Frisk og fin karbonering, god fylde, god munnfølelse. Lett og god sødme fra lys malt, med et lite hint av honning. Fint fruktig midtparti, fruktigheten fortsetter ut i en kort avslutning, sammen med lett bitterhet og noen lette florale noter.

Velkomponert øl, godt balansert, stor drikkbarhet. Personlig kunne jeg kanskje ønsket meg litt mer bitterhet.
Solid håndverk fra Amundsen.

Dette skal drikkes til grillet fisk når våren og sommeren endelig kommer. Men selvsagt også som tørsteslukker, når som helst!

Skriv en kommentar