Nøgne Ø lanserer en NORWIPA
Sitrus. Fruktig. Rå. Slik beskriver Nøgne Ø sin nye 'norske' IPA i butikkstyrke; Southern IPA
Southern IPA, en såkalt NORWIPA, er brygget med norsk byggmalt, lokal havre og hvete, samt gjæret med Hornindals kveik. I tillegg er det tilsatt pomeransskall og humlet med Enigma og Vic Secret-humler.
Southern IPA ble først servert på en sesjon under Billie´s Craft Beer Fest i Antwerpen i Belgia i november ifjor og solgte ut raskere enn Dark Horizon 7! En butikkstyrke IPA solgte ut raskere enn DH7 på en belgisk håndverksølfestival… Smak på den, du!
Ølet erstatter Chill Haze, en annen fruktig IPA fra gjengen på Rygene.
«Chill Haze fikk en ufortjent rask død etter lanseringen i fjor. Dårlig med hylleplass og trøbbel med gjenbestilling gjorde dessverre at den fikk et kort liv» forteller markedssjef i Nøgne Ø, Tom Young til Ølportalen.
Southern IPA blir å finne som flaske på 0,33liter eller boks på 0,5 liter over hele landet iløpet av februar, men ikke i ‘alle butikker’, så enten høre med din lokale kjøpmann, eller så må du finne en butikk med et bredere ølutvalg i nærheten.
Denne vil også finnes på Keykegs for HoReCa-markedet.
Og stolte tradisjoner skal jo deles med nye generasjoner, så her har Nøgne delt oppskriften på Southern IPA med Ølportalens lesere:
70% Norsk Malt
20% rå hvete
10% havregryn
1200 kg
Meske inn 72-74°C i meskekar.
2 timer forsukring. Siles av til kokekar, overrisles med 66°C vann.
10,5*P
Varm opp til 80°C i kokekaret, la hvile i 15 min.
15 min humle:
2*P maltodextrin (100 kg ved 50 hl)
100 g/hl Enigma
Whirlpool 78°C:
200 g/hl appelsinskall
150 g/hl Enigma
100 g/hl Vic Secret
Tørrhumling etter 1 dager:
100 g/hl Vic Secret
100 g/hl Enigma
Tørrhumling etter 4-5 dager:
100 g/hl Vic Secret
100 g/hl Enigma
Gjær: wlp521 ved 33*C
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer