Rygr lanserer østkyst IPA

I uke 8 lanserer Rygr Brygghus en ny østkyst IPA i hele Norge, og det med norsk malt.

Rygr lanserer østkyst IPA

Østkyst IPA

«Et strågult, fruktig og amerikansk inspirert øl» står det på boksen. Ølet er brygget med gulvmaltet bygg fra Jæren korn og malt, samt havregryn fra Stangeland mølle, så tørrhumlet med Mosaic og Citra humle (12g/l).

– Dette er en østkyst IPA som er laget på ekte måten uten syntetiske tilsetninger.
100% naturlig, sier Morten Nilsen, brygger på Rygr Brygghus til Ølportalen.

– Dette brygget har vi jobbet med i 2 år. Vi brygger dette på det nye bryggeriet til Grans i Sandefjord for og klare å holde en bra pris på et ekte produkt. Østkyst IPA kommer til å stå på kjøl i alle Rema 1000-butikker i Norge ved siden av Frydenlund juicy IPA. Med en halvliters boks til 37,90, er det langt fra avskrekkende håndverksøl å plukke med seg.

Rygr Bryghus hører til på Jæren og er eid av de ansatte, samt Grans Bryggeri. Bryggeriet er oppkalt etter Rygerne, som var de første korndyrkerne på Sørvestlandet i vikingtiden.
Lokale råvarprodusenter er en viktig del av virksomheten og bryggeriet har signert og jobber for Regionalt matmanifest for Rogaland. Alle ølene deres inneholder byggmalt fra Jæren korn & malt.

– Grunnen til vi bruker norsk malt er utelukkende pga kvalitet. Den er ikke modifisert med syntetiske stoffer for å maksimere utnyttelse i forhold til industriproduksjon. Selv om vi faktisk har høyere utnyttelse med kornet fra Jæren korn & malt. Gulvmaltet bygg gir i tillegg en mye lettere mesk og sile av, avslutter bryggeren

Skriv en kommentar