Medaljehøst til norske mjøderier i Mead Madness Cup

Både Mjøderiet og Askheimer stilte med mjød i årets Mead Madness Cup i Polen og dro hjem med to gull, samt et sølv tilbake til Norge.

Medaljehøst til norske mjøderier i Mead Madness Cup

Blide mjødgutter fra Norge

Mead Madness Cup ble startet i 2018 i Poznan i Polen, men var flyttet til Warsawa i år. Det er Europas største internasjonale mjødkonkurranse, hvor det dømmes mjød laget av profesjonelle (PRO) eller amatører (HOME) mjødbryggere.

Over 200 honning-eliksirer fra drøye 30 land var påmeldt i årets konkurranse, hvor nivået er meget høyt, slik at våre norske mjød vekker oppsikt i hele Europa når de tar hjem såpass bra med medaljer.

Mjøderiet vant gull i kategorien «Fruit and spice sweet mead» med sin femårsjubileums-mjød «V» i sterk konkurranse fra nederlandske Northern Mead og danske Mjødgård.

Det andre gullet til gjengen fra Ytre Arna utenfor Bergen kom i kategorien «Experimental Other Alcohol BA mead» med mjøden Maple Temptation, som er en 14% fatlagret mjød med lønnesirup lagret på bourbonfat.

Askheimer sitt sølv kom i kategorien «Experimental sparkling mead» med sin Bubble B – Sparkling birch traditional mead som en sprudlende mjød med bjørkesevje.

Grand Champion PRO ble Wildflower Traditional fra Northern Mead i Nederland.

Skriv en kommentar