Christianssands Bryggeri legges ned

Styret i Hansa Borg har vedtatt å legge ned produksjonen ved Christiansands Bryggeri og flytte den til Bergen og Sarpsborg

Christianssands Bryggeri legges ned

163 års bryggerihistorie ender da i Kristiansand når produksjonen trappes ned over de neste 18 månedene.
Christianssands Bryggeri ligger like utenfor bysenteret i Kristiansand, og har siden 1999 vært en del av Hansa Borg Bryggerier AS.

– Det siste halvåret har vi sett på hvor det er hensiktsmessig å gjøre langsiktige investeringer. CBs produksjonsanlegg er det eldste vi har, og det ville koste urimelig mye å komme opp på et nivå som er bærekraftig, miljøvennlig og effektivt, sier administrerende direktør Lars Giil i Hansa Borg til NRK, som først skrev om saken.

Det ser ut til at 28 av 40 ansatte blir rammet av nedleggelsen, selv om HansaBorg tilbyr jobber på sine andre anlegg.

Bryggeriet i Kristiansand er gammelt, så det ble vurdert som urealistisk å rive hele anlegget og bygge opp nytt. – Vi har vurdert å jevne hele anlegget med jorden og bygge opp et nytt og moderne, men da måtte vi ha stanset driften i to-tre år. Det er ikke realistisk. Vi har derfor kommet til at vi var nødt til å ta dette tøffe valget, sier Giil til DN.

Giil mener det kan bli aktuelt med å lage et mikrobryggeri, restaurant og ølenter, men at dette er for tidlig til å ta stilling til ennå.

Skriv en kommentar