Ukens ølanbefaling – Sleeping Village Brewing Hidden Tomes

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling er Hidden Tomes fra Sleeping Village

Ukens ølanbefaling – Sleeping Village Brewing Hidden Tomes

Sleeping Village
Hidden Tomes
Fatlagret Barley Wine 15% 0,5l kr 214,90


Farge: Svart med rødlig skjær, tynt, dyp beige skum
Aroma: Litt alkoholsting med en gang, mørk sjokolade, kakao, lakris, tørket frukt, malingsnerk, konfekt med ganache med alkohol (spritet sjokoladefyll). Får både cognav og bourbon, samt fuktige eikefat. Alkoholstingen mykner når ølet lunes.
Smaker: Man kjenner alkoholen ganske fort, både cognac og bourbon gjør seg kjent med smaksløkene. Her er det røstet malt, mørk sirup, kakao, lakris, konfektsjokolade, svisker, dadler, tørket fiken, vanilje, eik og noe kaffe.

Det var et hint av epler, mer mot apple brandy, enn syrlig eller overmoden frukt, men dette forsvant når den fikk stå litt. Den neste flasken var dette ikke merkbart, men da fikk flasken stå åpen i ti-femten minutter mens den gled fra kjøleskapskald mot drikketemperatur.

Litt røff barley wine hvor den tilsatte melassen og Muscovado-sukkeret gir tyngde til maltbasen av Maris Otter, Munich og hvetemalt. Litt skarpe smaker fortsatt på flaske, da den var noe rundere på fat, så får håpe alkoholstinget roer seg litt med tiden.

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs.
Lasse Lukacs står bak bloggen lassel.blogg.no, er festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo og har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel gjennom sommer- og juleølsmakinger siden 2016. Jobbet med mat og drikke siden tidlig 90-tallet

Skriv en kommentar