En siste skål for Armand Debelder

Etter å ha kjempet mot kreft i flere år, kom i dag nyheten om at et ølverdens mest innflytelsesrike mennesker de siste tiårene har gått bort.

En siste skål for Armand Debelder

I dag kom meldingen om at Armand Debelder har gått bort, 70 år gammel.
Armand drev bryggeriet 3 Fonteinen i Lot, utenfor Brussel, fra 1982 til 2019. For de fleste av oss står 3 Fonteinen for noe av de ypperste av belgisk bryggekunst. I åresvis har 3 Fonteinen gitt oss velsmakende, komplekse, utfordrende, syrlige og nydelige lambic, oude geuze, kriek og framboise, og en haug andre lambicbaserte øl.

Armand Debelder. Foto: Brouwerij 3 Fontainen

Armand overtok 3 Fonteinen etter sin far i en tid der lambic sto lavt i kurs. De fleste lo av ham, og markedet var dominert av lyse lager og søte fruktøl. 40 år seinere er lambic mer populært enn noensinne, og serveres på de beste restauranter over hele verden.

Armand var også initiativtager til HORAL – Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (High
Council for Traditional Lambic Beers). Denne organisasjonen ble en avgjørende faktor for å ivareta og utvikle lambic’ens historie, utvikling , egenart og kvalitet.

Rolv var så heldig å treffe Armand ved flere anledninger, og husker ham som en engasjert, kunnskapsrik, varm og humoristisk mann. I 2017 intervjuet han Armand for ølpodcasten Vestkast.

– I dag sjenker jeg et glass Oude Geuze Cuvee Armand & Gaston og skåler for Armand i takknemlighet, avslutter Rolv.

Skriv en kommentar