Bygland Bryggeri inn i egne lokaler

Bygland Bryggeri kommer til å leie lokaler hos Ose Water på Austad i øvre Bygland, Setesdal.

Bygland Bryggeri inn i egne lokaler

Leiekontrakten trådde i kraft 1. mars og de har gått i gang med arbeidet med å tilpasse lokalene til produksjon, noe de regner med vil ta noen uker, samtidig som de må søke en rekke tillatelser før tilvirkning kan gå i gang. Er de heldige er det klart til bryggeriets 5 års jubileum denne sommeren.

– Vi har sett etter et sted i Bygland kommune og fått en rekke henvendelser om lokaler. Valget falt på Ose Water av flere grunner. Størrelse og tilpasning av lokale er på et minimum kostnadsmessig. Ettersom Ose Water er i en lignende bransje (drikkevarer) er det naturlig at partene samarbeider på enkelte områder og aktiviteter. Så skal vi ikke glemme viktigheten av godt vann når man drikker øl, og på Austad har de naturlig og ufiltrert kildevann rett fra Ose-kilden, forteller daglig leder i Bygland bryggeri, Torkjel Austad til Ølportalen.

Det nye lokale til Bygland Bryggeri på Austad. Bilde: Bygland Bryggeri Facebook-side.

De første par årene kommer Bygland Bryggeri fortsatt til å måtte brygge hos sine gode bryggerivenner for å dekke etterspørselen, men eget lokale er et viktig og stort steg for setesdølingene. For nesten like viktig som produksjonen selv, gleder de seg til å ha et lokale i Bygland hvor de kommer nærmere folk, lokalt næringsliv og tilreisende. Det er planer om å ha et ølutsalg på strategiske tider med produkter som man kanskje ikke får andre steder. De ønsker også å ha omvisning og arrangement på stedet.

Og skal vi tro entreprenør-ånden til Torkjel, skal vi ikke se bort ifra at det blir produsert mer enn bare øl i Setedal i årene som kommer.

Om Bygland Bryggeri:
Bygland Bryggeri startet som et gjøkebryggeri, med base i Setesdal, 1 1/2 time nord for Kristiansand. Siden oppstarten har de spesialisert seg på å kombinere norske råvarer og bryggetradisjoner for moderne smaksløker. Einer og kveik er hyppig brukt, og for å understreke det er logoen er en tradisjonell norsk ølbolle. Alle ølsortene har dialektnavn på setesdalsmål, og historier og design som forklarer både navn og ølet.
Bygland har på kort tid høstet flere utmerkelser for både sine tradisjonsøl og kveika IPAer: Sommeren 2021 ble de belønna med terningkast 6 og beste IPA i VGs sommerøltest med «Vetrebrauti».

Skriv en kommentar