Toer de Gueze 2022

Den siste helgen i april blir det endelig mulighet for å være med på Toer de Gueze igjen

Toer de Gueze 2022

Den første Toer de Geuze ble arrangert 19. oktober 1997, da Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans og Timmermans åpnet dørene for publikum. Siden den gang har den åpne bryggeridagen i Pajottenland og Sennedalen blitt en begivenhet annethvert år.

Under arrangementet kan du møte bryggeriene BoonDe Oude CamDe TrochHanssensLambiek Fabriek, LindemansMort SubiteOud BeerselTilquin og Timmermans.

Få øl i verden er like populære blant ølentusiaster som lambic og oude geuze. Denne typen øl kan bare brygges i området Pajottenland i Zennedalen i Flandern-regionen i Nord-Belgia. Her holder lambiske bryggerier og geuze-blandere liv i den flere hundre år gamle tradisjonen med spontangjærede øl.

Annethvert år holder regionens bryggerier vanligvis åpent hus på en felles dato, der ølentusiaster fra hele verden kommer for å smake og kjøpe disse helt spesielle ølsortene. Arrangementet er blitt holdt siden 1997 og ble i 2017 utvidet til to dager på grunn av stor etterspørsel. I år har arrangøren, Belgias High Council for Artisanal Lambic Beers (HORAL), lagt arrangementet til lørdag 30. april og søndag 1. mai 2022

Åpningstidene er:

 • Lørdag fra 11.00 til 19.00
 • Søndag fra 10.00 til 17.00

Følgende bryggerier og blenderier holder åpent på lørdag: Boon, De Cam, De Troch, Den Herberg, Lambiek Fabriek, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans og besøkssenteret De Lambiek. Hanssens og Mort Subite holder IKKE åpent på lørdag.

Det blir også økter om matlaging med øl, og du får høre om årets Megablend. Megablend er en unik oude geuze som er laget spesielt for dette arrangementet – ved å blande ung og gammel lambic fra alle HORAL-medlemmene. Tidligere års Megablend er for mange blitt et samleobjekt.

Følgende bryggerier og blenderier holder åpent på søndag: Boon, De Cam, De Troch, Den Herberg, Lambiek Fabriek, Hanssens, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans og besøkssenteret De Lambiek.

Inngang til alle deltakende bryggerier, blenderier og besøkssenteret De Lambiek er GRATIS. Man trenger ikke reservere for å besøke et bryggeri eller blenderi.

Man kan gjøre turen med sitt eget transportmiddel (bil, sykkel …), eller man kan bestille sete på en av Toer de Geuze-bussene.

Booking for HORAL-busser vil være online 8. mars 2022 kl. 11.00 (CET)

De deltakende bryggeriene og blenderne

 • Boon: Fonteinstraat 65, 1502 Lembeek
 • De Cam: Dorpsstraat 67, 1755 Gooik
 • De Troch: Langestraat 20, 1741 Wambeek
 • Den Herberg: Langestraat 20, 1741 Wambeek
 • Hanssens *: Vroenenbosstraat 15/1, 1653 Dworp
 • Lambiek Fabriek: Eugene Ghijsstraat 71, 1700 Sint-Pieters-Leeuw
 • Lindemans: Lennikse Baan 1479, 1602 Vlezenbeek
 • Mort Subite *: Lierput 1, 1730 Asse
 • Oud Beersel: Laarheidestraat 230, 1650 Beersel
 • Tilquin: Chaussée Maïeur Habils 110, 1430 Bierk (Rebecq)
 • Carpenters: Kerkstraat 11, 1701 Itterbeek
 • Besøkssenter De Lambiek, Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg (Beersel).

* Kun åpent søndag 1. mai 2022

Om lambic og oude geuze
Lambic er et flatt hveteøl som gjæres naturlig – uten at bryggeren tilsetter gjær. Dette gjøres ved at mikroorganismer fra luften og fatet poder urten og starter en lang gjæringsprosess.

Oude geuze er laget ved å blande forskjellige lambic – vanligvis fra 1 til 3 år gamle. De gjæres deretter i nye flasker for å lage de sprudlende oude geuze-ølene.

Lambic og oude geuze er komplekse øl som på mange måter har de samme smaksegenskapene som vin, med overraskende forfriskende og fruktige toner. Kokker i Belgia og over hele verden bruker denne typen øl til matlaging eller for å komplimentere rettene.

Skriv en kommentar