Ukens ølanbefaling – Hogna Voyager 250

Ukens ølanbefaling er en fatlagert barley wine fra Hogne Brygg. Rolv Bergesen lar seg imponere av dette ølet, som er brygget som batch nummer 250 hos trønderbryggeriet.

Ukens ølanbefaling – Hogna Voyager 250

Hogna Brygg
Voyager 250
Barrel Aged Rye/Barley Wine 10,5%

Farge: Mørk brun med et lite rødskjær, tåkete, lite tett lysebrunt skumhode.
Aroma: På nesen kommer hint av bourbon whisky, treverk, karamell, kaffe, lett krydderpreg, tørket frukt i retning dadler, rosiner og fiken.
Smaker: Fin fyldig og «oljete» munnfølelse, små bobler, lav karbonering. Sødmefull, med smak av whisky, hint av treverk, karamell, medium mørk malt, tørket mørk frukt. Ganske lang avslutning, med mørk fruktsødme, hint av whisky og karamell.

Nydelig øl i min gane. Perfekt følge til skiflyging i Vikersund. Kan gjerne akkomagneres av en god sigar og belgisk sjokolade.

Voyager 250 er batch nummer 250 fra Hogna, og er samtidig en feiring av bryggeriets 5års jubileum som fant sted i oktober 2021.
Halvparten av ølet har vært ca 1 år på bourbon fat, den andre halvparten på rye whisky fat. (Ølet er også kvalitetssikret av Norbrygg Trøndelag, som var med på tapping og blending)

Voyager 250 er å finne i Vinmonopolets Tilleggsutvalg, og er for tiden inne på 15-20 pol rundt om i landet. Daglig leder Liv på Hogna forsikrer oss om at det er mer på lager, så bare mas på ditt lokale pol, denne godbiten er verdt det!

Ukens anbefaling kommer fra Rolv Bergesen.
Rolv Bergesen drifter ølbloggen Bergen Beer Blog, er kokk på tredje tiåret, underviser i øl for sommelierstudenter ved NSU (Norsk Sommelier Utdannelse). I tillegg er han program og bryggeri-sjef i Bergen Ølfestival, festivalsjef for Bergen Craft Beer Fest og Bergen Juleølfestival, samt holder på med Øltanken (sammen med Hugo Ivan Hatland og Sammy Myklebust). 

Skriv en kommentar